X-fit och tips på träningsbloggar

Bara att inse att jag har någon form av magåkomma. Jag ska bespara er detaljerna men maten får inte stanna i magen om jag säger så… och det är inte kräks jag gör…. Jag har ju mått lite konstigt de senaste dagarna, som jag har skrivit om tidigare, idag fick jag nog reda på varför…

Igår kände jag mig dock så pass pigg att jag var iväg och instruerade. Det var X-fit som jag delar tillsammans med en annan tjej, vi kör varannan vecka och igår var det min tur.

Såhär såg passupplägget ut:
Uppvärmning, ca 5 min, jogging med inslag av olika styrkeövningar såsom armhävning, benböj, ryggresningar med mera

Själva huvudpasset bestod av två 10 minutersblock.
Block 1:
Så många varv som möjligt av 10 st frivändningar, 5 st armhävningar, 20 st utfallshopp och återigen 5 st armhävningar.
Block 2:
Så många varv som möjligt av 10 st rodd, 5 st fällkniv, 20 st svingar med kettlebells alt 20 st wallballs och 5 st fällkniven.

Passet avslutades med ett ”plankanmarathon”. Olika varianter av plankan varierades i 4 minuter. Passet var nästintillt fullt och alla deltagare jobbade på bra, tror dock att det var några smet i pausen mellan block 1 och 2. Tyckte de kanske att det var för jobbigt:)

Nu är det dock bara att inse att det inte kommer att bli så mycket träning för min del den här veckan…. det går ju inte att träna om jag inte får i mig energi. Jag kan inte minnas att jag någonsin har varit sjuk så ofta som under de senaste månaderna.. sjukt trist är det iallafall. Jag känner inte att jag hinner komma igång med träningen fullt ut innan det är något som sätter stopp men det är väl bara att ”gilla läget” och ta nya tag är det går.

Jag har mellan toalettbesöken roat mig med att surfa runt på olika träningsbloggar. Här kommer en lista på bloggar om träning och hälsa. Själv följer jag www.mirandakvist.se dagligen. En helt sjukt driven och inspirerande 24-åring.

http://se.cision.com/Aktuellt/Bloggtopp/Bloggar-om-traning-och-halsa/

Vad följer ni för träningsbloggar?

cropped-mir1

 

6 svar på ”X-fit och tips på träningsbloggar

 1. Men va konstigt det är.. Min text försvinner när jag kommenterar på dom sida..
  Skrev att jag tror att vi kanske måste bli bättre på att verkligen vila och lyssna på våra kroppar..
  Brukar läsa träningsglädje ibland, en go och sund tjej

 2. Följer också Miranda. Rolig läsning ibland.

  Annars prenumererar jag på RSS av runnersworld.com – En hel del oläsbart men ibland hittar man något guldkorn. Som denna: http://www.runnersworld.com/trail-running-training/fueling-properly-ultra

  Denna tjej har en del bra artiklar om ultralöpning och mat: http://eat4fitness.com/articles.html

  En riktigt bra ultralöperska här i Thailand som också är Racedirector för ett 24h race i maj. Tänkte ställa upp i 12h klassen.
  http://justawalk.wordpress.com/
  http://relentlesschiangmai24hrun.webs.com/

  Det blev bara om löpning här.

  Hoppas du blir bättre Maria. Men det är som en kompis sa idag:
  ”Hey xxx, Liver går i vågor. Ibland är det lugnt och allt funkar. Andra gånger är det jobbigt och gör ont. Häng i och kämpa på. Håll ut kompis”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.