Vinterlöpningens favoriter

Veckans sista träningspass blev ca 10 km lugn barnvagnslöpning. Vädret var klart och kallt, ca – 12 grader. Med andra ord dags att klä sig lite varmare:) Som regel gäller ju lager på lager principen. Det är då lätt att ta av sig plagg efter hand om det blir för varmt samt att det bildas värmande luftlager mellan lagren som håller dig varmare än om du bara haft ett varmt plagg på dig. Jag tänkte att jag skulle dela med mig av några av mina favoriter.

Idag sprang jag i mina Salomon Speedcross och de fungerade perfekt på det underlag som var idag, dvs lite packad snö och lite asfalt. De är dock inte de bästa på halt underlag, då bör man ha skor med ”spikar”.20130206_115546[1]

På benen idag hade jag både vindtrosor och långkalsonger från Craft. Utanpå det hade jag ett måste för vinterlöpningen, ett par vintertights. Mina heter PXC Storm tights och de är från Craft. De är verkligen super, jag gillar dem otroligt mycket. De är vindavvisande på framsidan och sitter grymt skönt. Jag är inne på mitt andra par:)
craftPå överkroppen hade jag en underställströja från Craft och en löpartröja (en lager 2 tröja) under löparjackan (ofodrad). Sedan kommer nästa favorit, löparvästen. Ett suveränt plagg som värmer mage, bröst och rygg och som bara är att ta av om det blir för varmt. Den jag har kommer från Soc. Idag hade jag kunnat skippat antingen lager 2 tröjan eller löparvästen då det blev lite varmt.västPå händerna hade jag två favoriter, först ett par Hestra liners. En tunn fingervante som jag ibland använder och springer i utan överdrag. handskarUtanpå Hestrahandskarna så hade jag ett par yttervantar från Lillsport. Perfekt att kombinera med Hestrahandskarna för extra värme samt att när man åker skidor också. Under dagens löptur tog jag av ytterhandskarna då det blev för varmt. lillsportPå huvudet hade jag en tunnare mössa från Vasaloppet. Ja, det var mina vinterfavoriter, vilka är dina? Dela gärna med dig:)

4 svar på ”Vinterlöpningens favoriter

  1. Jag har alltid woolpower på mig. Light ner till -5 därefter 200g underställ. Vid kallare än -12 använder jag 400g väst under jackan som förstärkning. Lightbufff om hals och så klart sockarna i olika storlekar beroende på temperatur. Är du intresserad av att testa hör av dig så ger jag en bra rabatt på fabriksbutiken.

  2. Härligt med snö!!! Jag springer också med Lill-sportvantar, det är så skönt att kunna knyta ihop fingrarna om man skulle vara kall i början. Crafttightsen är också mina favoriter, så sköna. Under dom har jag ulltrosor och crafts vindtäta kortbyxor. Annars använder jag buff runt halsen, mössa, ullunderställströja och en fodrad craftjacka. Om det är runt -15 använder jag handledsvärmare också. I år har jag köpt ett tygtub av ull på ullfrotte som jag ska använda på mage och rygg. Blir ofta kall om magen när jag springer i minusgrader. På fötterna har jag Icebug med dubbar. Och ullstrumpor 🙂 Phu, halva träningstiden går nästan åt att klä på sig. Just ja, reflexvästen också om det hinner bli mörkt 🙂
    Vi ses imorgon!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.