Velande tankar och osäker start Göteborgsvarvet 2015

Mina tankar inför årets Göteborgsvarv har verkligen varierat sedan jag beslutade mig för att springa i höstas. Loppet har varit ett av mina huvudmål 2015 och målsättningen från början var att jag ville springa på nytt personbästa. Under våren har jag sedan funderat och blivit inspirerad av Charlotta Kalla och tänkt att mitt mål inte ska vara tidsrelaterat utan att jag ska känna mig helt slut när jag passerar mållinjen och känna att jag har gett allt. Om detta var ett uttryck för att jag inte känt att träningen har känts så bra som jag har velat och att det har varit mycket med jobb och företag eller inte vet jag inte. Sedan började träningen gå bättre och jag började tro att ett personligt rekord kanske var möjligt. Detta var innan Portugal. I Portugal var inte löpningen på något sätt i fokus även om det fanns med i bakhuvudet hela tiden. Efter Portugal var kroppen trött och jag vilade helt i några dagar. Första löppasset var ett backintervallpass och sedan dess har jag sprungit ett kostare snabbdistanspass bara för att känna på farten och sedan i tisdags ett kort teknikintervallpass. Benen kändes ok under dessa pass.

För en vecka sedan blev Lilleman krasslig och strax därefter följde maken efter. Halsont, feber och hosta på dem båda. Maken som tränat inför Göteborgsvarvet blev lite nere då han insåg att hans förkylning inte kommer att gå över. Han har bestämt sig för att inte springa. Natten mellan söndag och måndag vaknade jag med känningar i halsen. Jag blev less och tänkte att nu är det min tur att bli sjuk… dock så gick det över och redan på dagen på måndagen var det borta. Jag tänkte att jag klarade mig trots sjuklingar i hemmet. Maken och Lilleman var dock så pass dåliga att våra resa till Göteborg var i fara. Vi ska bo hos några vänner med tre småbarn och vi vill ju inte att de också ska bli sjuka. I och med att resan till Göteborg skulle bli vår semesterresa i år så blev det viktiga helt plötsligt att bara få komma iväg. Loppet blev med ens sekundärt…

Tills häromdagen då jag läste en artikel på internet om hur man kan lägga upp och tänka under Göteborgsvarvet. Av någon anledning gjorde artikeln mig superladdad för att springa och verkligen ge järnet. Jag ville få slita mot smärtan och de jobbiga tankarna och försöka besegra dem.

Igår kväll satte vi oss på nattåget till Göteborg. I morse när jag vaknade var halskänningarna tillbaka och de har inte försvunnit under dagen…. jag känner mig nedstämd men försöker tänka positiva tankar och hoppas på att det försvinner. Jag kommer absolut inte starta med ont i halsen och jag kan inte påverka situationen mer än att sova, vila och dricka mycket. Efter så många olika tankar och känslor kring det här loppet i år så vill jag verkligen starta men just nu känns det verkligen osäkert…..

På återhörande…2014-05-16 12.14.23

2 svar på ”Velande tankar och osäker start Göteborgsvarvet 2015

  1. Så trist med sjukdom inför ett lopp som du sett fram emot. Hoppas det ger med sig och att du kan springa. Jag sprang Milspåret i Stockholm igår, den 21 maj. 10 km. Trevligt lopp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.