Velande och diverse inköp

Jag har nog aldrig funderat och velat så mycket ett år ang vilka lopp jag ska/vill springa som jag har gjort i år. Jag brukar ha en utspikad agenda för året långt i förväg och sedan planera min träning utefter det. I år har det inte varit så, kanske beroende på att jag har fått barn och saker och ting ser lite annorlunda ut men ändå:) Träningen har hela tiden bestått av korta små delmål med helt olika inriktningar som tex Prishtina halfmarathon och sedan crossfitutbildningen.

Många av de lopp som har gått i närheten av Östersund som t ex Spring en mil, vinn en bil, Offerdalsmilen, Andersön runt med flera har jag antingen inte kunnat vara med på av diverse anledningar alternativt så har jag funderat så länge att jag har missat anmälningsdatumet. Vårruset sa jag ju först nej till men fick sedan tag i en startplats ändå. Jag gillar ju att springa lopp men under våren har det varit så mycket annat att ta hänsyn till så tiden har inte riktigt räckt till helt enkelt:)

Nu är det på väg att hända igen.. imorgon går Jämtland på fötter, antingen en halvmara eller 11 km. OM jag ska vara med så är det 11 km som gäller, jag har inte sprungit längre distanser sedan i maj så 11 km är väl det som passar mig bäst för tillfället. Anledningen till att jag ”velar” är att maken har jour med jobbet och det kan ju lätt bli lite stressigt om han får en utryckning och jag är mitt ute längs banan, vad gör vi med Lilleman då liksom…. Jag tror att sista anmälningsdag var igår så det kanske löser problemet men jag är ju bra sugen…. kanske kollar upp det under dagen:)

Nästa helg är det Jämtlandstriangeln unplugged, jag är oerhört sugen på den också men som sagt, jag har inga längre distanser i kroppen och att då springa 47 km på en dag kanske inte är så smart samt att jag ska på Storsjöyran på kvällen så det kanske blir lite väl tight att hinna. Jag är ju dock en sann tidsoptimist:) Det lutar åt en dag på fjället i löparskor med en god vän samt en dag på fjället tillsammans med maken som precis har köpt ”trailpjucks” istället. De längre loppen får helt enkelt bli nästa år och då ska jag planera i tid:)

De lopp som jag ska springa i höst är i alla fall Åre trail, Tjurruset samt förmodligen ett till lopp i Åre den 7 sept så det är ju några i alla fall:)

Jag håller på att köpa in lite utrusning till mitt företag, igår kom den första leveransen. Det var en medicinboll på 6 kg, en matta samt en foamroller som heter The Grid. Jag beställde dessa från Budo & fitness. Inom några dagar kommer nästa beställning:)
20130719_071937

20130719_072012Ett annat inköp som jag velade bort igår var ett par barfotaskor av märket Merell road glove 2. Jag och Lilleman var på Sportringen här i Östersund. Skorna såldes för endast 599 kr men i och med att Lilleman var lite otålig just då så tänkte jag att jag väntar tills dess att maken ansluter efter sitt jobb. Vet ni vad, när vi kom dit igen var skorna borta:) Nu vet jag i alla fall att jag ska stl 37 på dem så nu kan jag beställa ett par Merell-skor från nätet när jag har läst på lite mer om exakt vilken modell jag vill ha.

Jag hade tänkt att köra ett styrkepass i går kväll men det prioriterades bort till förmån för planering med maken. Vi dök ned i kalendern för att se över höstens aktiviteter med jakt, semestrar, föräldraledigheter, utbildningar och andra evenemang. Jag hinner med veckans alla pass ändå, kanske inte med samma goda planering som det var tänkt men det fungerar bra ändå:) Styrkepasset tar jag tag i idag medan jag fortsätter fundera och undersöka möjligheterna att springa Jämtland på fötter:)

4 svar på ”Velande och diverse inköp

  1. Synd att du missade skorna.
    Tjurruset har jag gjort en gång och det var hur roligt som helst. Något jag måste göra igen eller liknande.

  2. Vad synd att jag inte läste din blogg i fredags. Jag var vid starten på 11km och sprang sträckan hejandes (deltog inte) hade kunnat springa med barnvagn och kunnat hjälpt dig. Blev det att du var med?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.