Varför tränar du?

När jag häromdagen skrev inlägget om målbilder kom jag att tänka på varför jag tränar och tänkte att jag skulle delge mina tankar kring det. Jag tränar först och främst för att det får mig att må så bra, både fysiskt och psykiskt. Jag vill känna mig stark både i min kropp och i mig själv. Jag tycker att det stärker mig som person och gör att jag vågar ta för mig mer och tro mer på mig skälv. Men även för att jag vill orka med vardagen med jobb, eget företag och familj och det höga tempot som ibland uppstår. Jag tycker att träningen ger mig energi, jag känner mig oftast tröttare och segare de dagar som jag inte tränar. Träningen ger mig en inre frid.

Jag tränar självklart också för hälsans skull då jag hoppas på ett långt och innehållsrikt liv utan att ha ont någonstans:) Jag vill också kunna ge mig ut på olika typer av upplevelser t ex fjällturer med packning utan att behöva oroa mig för om jag ska orka eller inte, det ska bara vara självklart. Träningen kan också bjuda på en hel del frisk luft och härliga upplevelser t ex i form av härlig fjällöpning.

Rent psykiskt tror jag att jag har blivit beroende av träningen:) Jag behöver min, inte dagliga men nästintill, dos av endorfiner som träningen ger mig och jag tycker att träningen är ett bra sätt för mig att rensa tankarna, framförallt gäller det löpningen. Träningen kan också vara en stund för mig själv (även om det inte behöver vara så) och ett sätt att känna att jag gör något bra för mig själv. Jag tror på riktigt att träningen gör mig till en bättre människa:)

Jag tränar också för att bli bättre på saker, starkare och snabbare. Jag triggas av mål och tycker om att prestera. Jag går in ganska hårt för att nå upp till målen. Det behöver inte vara en tävling utan kan vara en så enkel sak som att klara ett visst antal chins/pullups.

Det var mina lördagstankar kring varför jag tränar. Varför tränar du? Delge gärna dina tankar, kanske inspirerar du någon annan:)FullSizeRender1

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.