Varför löpcoach och löpteknik

Jag får en hel del förfrågningar av människor som vill ha hjälp med sin löpteknik. Senast igår morse var jag och träffade en klient för en timmes personlig löpcoachning och det är verkligen roligt att se hur stor skillnad några enkla tips kan göra på en persons löpsteg. Varför är då detta med löpsteg och löpteknik viktigt? Det finns flera anledningar, om vi börjar med de fysiska så kan en förbättrad löpteknik göra att du undviker att bli skadad samt att du kan springa fortare genom att nyttja rätt muskler och kroppen på rätt sätt. Många av mina kunder upplever dessutom att de springer snabbare och känner sig lättare när de har fått hjälp med sin löpteknik, så vi ska inte heller glömma de mentala bitarna. De är nog så viktiga!
Vi ska dock komma ihåg att en viss teknik kanske inte passar alla så det gäller för oss löpcoacher att hitta rätt verktyg för olika personer. Varför ska man då anlita en löpcoach undrar många, vi människor har ju sprungit i alla tider. Svaret på det är att om man är nöjd som man är med sin löpning och håller sig skadefri så kan man gott fortsätta på det sättet. Vill man dock bli snabbare, starkare, hålla sig skadefri och dessutom får ett mer ergonomiskt löpsteg så kan det vara ett bra tips att ta en hjälp av en löpcoach eller annan kunnig person på området.
Jag kommer under sommaren/hösten att skriva ett antal inlägg under kategorin ”Bli en bättre löpare”. Jag kommer att skriva om löpteknik, vad man ska tänka på samt lägga ut filmer på övningar som man kan göra för att förbättra löptekniken. Häng med och se vad du tycker och bli en bättre löpare du med!
2014-07-08 09.08.56

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.