Vardagslyx – en snabbis i fjällen

Igår bedrevs någon form av vardagslyx på riktigt. I måndagskväll ringde Katarina till mig och undrade om jag ville åka till fjälls och springa med henne. Hon var ”tvungen” att ta en dag ledigt från jobbet och det var onsdag eller torsdag som var aktuell. Vi kollade väderprognosen och onsdag såg ut att bjuda på bäst väder. I och med att maken nu börjat jobba igen och jag är själv med Lilleman så började jag fixa med barnvakt. Det är tur att jag har en snäll svärmor som ställer upp med kort varsel. Till slut visade det sig att två goda vänner till, ville och kunde följa med.

Planen blev att lämna Östersund kl 8 på morgonen och åka till Vålådalen för att springa Blanktjärnsrundan. Både jag och några av vännerna hade en tid att passa i stan senare på dagen så vi kunde inte vara borta hur länge som helst varpå Blanktjärnsrundan med efterföljande fika passade bra in i tidsplanen. ca kl 10:00 lämnade vi parkeringen i Vålådalen och gav oss av. VI hade ingen brådska utan stannade här och där för att fotografera eller stretcha. Efter 6 kilometer nådde vi fram till Blanktjärnarna. Jag har varit där förut och det var precis så finns som jag mindes det. Alldeles knallgrönt vatten. Vi chillade där en kort stund, fotade lite grann och fikade lite kort innan vi sprang vidare.20150722_100634AllaFullSizeRender120150722_104737

Max, som var den mest löpstarka av oss, sprang ibland före oss andra. Efter en stund hittade vi honom liggandes i gräset i jakten att fånga oss andra på bild med kameran:) Vi hade ingen brådska tillbaka heller utan sprang och småpratade om allt möjligt.FullSizeRender2

Turen i sin helhet är strax över 12 km och det är inte särskilt kuperad även om det går en del upp och ner. Det är inte heller så att man springer upp på kalfjället utan det är en hel del skog, stigar och rötter. Jag tänkte innan vi gav oss av att 12 km kanske skulle kännas lite kort och att jag skulle vilja springa mera. När man springer i terräng på det här sättet så tar det ju längre tid än man tror och det visade sig att jag i mitt rådande tillstånd (gravid plus 3 mån) tyckte att det var alldeles lagom. Jag var nöjd efter turen, jag kände mig inte för sliten men inte direkt pigg heller. Väl tillbaka i Vålådalen tog vi det lugnt en stund innan vi åkte till Kretsloppshuset i Mörsil för lunch. Klockan 15:00 var vi tillbaka i Östersund. Snacka om vardagslyx, att kunna åka till fjällen och springa en snabbis under några timmar. Det är kvalité i vardagen det:)20150722_14081520150722_103626

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.