Vad får dig att må bra?

För 5 år sedan var jag på utlandstjänst via Försvarsmakten. I fredags åkte jag till Arvidsjaur för en frivillig återträff med mitt kompani. Under en utlandstjänst händer det en hel del saker som är svåra att förklara för människor som inte varit på utlandstjänst och speciellt vår mission var händelserik på flera olika sätt. På plats i Arvidsjaur fanns ca 10 st psykologer/präster/samtalsterapeuter som samtalsstöd. Under helgen dryftades pratade vi minnen och vad vi varit med om och hur vi har mått och gjort sedan dess.

Något som kom upp var strategier för en hållbar hälsa. Vi fick i uppdrag att skriva lappar med saker som får oss att må bra. Dessa sammanställdes sedan på ett papper som ”strategier för en hållbar hälsa”. Vi fick även ut papper med frågor där vi kunde svara på vad som har varit värdefullt för mig tidigare i livet, vad jag har mått bra av och vilka faktorer som gör att jag mår bra idag samt om det finns något som jag önskar mer av i framtiden för att stärka/bibehålla min hälsa. Jag gissar att allt detta var till för oss att reflektera över hur vi har mått/mår sedan vi kom hem och vad vi kan göra för att må bra/bättre.
20150417_165054

Det jag skrev på mina lappar om vad som får mig att må bra var:
– Träning (givetvis:)
– Familj/vänner
– Framtida mål/visioner

Andra saker som jag kunde ha skrivit som jag mår bra av är sömn, mat och att vara ute i naturen. Jag tror att det är viktigt att fundera över vad som får en att må bra lite då och då och utvärdera hur man egentligen mår. Det är lätt att vi bara tuffar på i livet utan att reflektera över vår livssituation.

Framtida mål och visioner är något som jag verkligen behöver i mitt liv för att må bra, jag vill ha något att sträva efter, något att jobba mot. Just nu är den frågan lite av ett frågetecken för min del gällande vad jag ska jobba med och det är något som jag funderar mycket på just nu. Ska jag satsa fullt ut på mitt företag? Vad vill jag inom mitt nuvarande jobb, vill jag jobba kvar där? 20150418_152203

I söndags lämnade jag Arvidsjaur efter en mycket bra och rolig helg. En helg med mycket skratt och en hel del nyuppväckta minnen om hur det var i missionen. Givetvis blev det ett träningspass där också, backintervaller, 5×400 meter:)

Funderar du på vad som gör dig glad och vad som är hållbar hälsa för dig?20150417_165014

5 svar på ”Vad får dig att må bra?

 1. Att höra Barnens skratt, funderingar och kloka ord!
  Att få vistas i fjällen- året om!
  Att få röra på mig.
  Att umgås med en kär vän.
  Att känna vårsolens värmande strålar.
  Att sitta på klipporna vid havet i vår sommarstuga.
  Att äta en riktigt god middag
  Att ha Picknick på en vacker plats.
  Att få en komplimang.
  Att ha drömmar.
  och mycket mycker mer:)

  Hållbar hälsa är nog när livspusslet går ihop och man får tid att ta hand om sig själv och de sina på de sätt man gillar allra bäst!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.