Uppnådda mål och vakuum

När jag har genomfört årets sista tävling eller uppnått ett uppsatt mål uppstår alltid någon form av vakuum. En sorts tomhet. Något som jag har kämpat för och tränat mot är plötsligt borta. Förra året var det Hässelbyloppet och i år blev det att först klara 12 chins och sedan chinsutmaningen. Jag har avstått alla andra uppsatta mål det här året pga av skada. Jag har haft stort fokus på att rehabträna och att bli hel igen under året, Nu känns faktiskt knät helt bra (mer om det i ett senare inlägg). Förutom det så har chinsen varit ett stort mål i år. Efter att jag hade gjort mina 15 chins gick luften liksom ur mig och jag har inte tränat ett pass sedan dess. På ett sätt ett medvetet val då jag har jobbat mycket i kombination med att jag i fredags reste bort för några dagar, men även beroende av att jag inte känt för att träna. Målsättningen var uppnådd och det blev vakuum. Kanske blir det en välbehövlig vila?

Nu är det inte så att jag endast tränar för att uppnå mina målsättningar. I grunden tränar jag för att det gör mig glad och ger mig energi men jag drivs även av målsättningar och saker som jag vill uppnå. Träningen blir då mer strukturerad och planerad vilket jag gillar.

Så vad gör jag då för att hitta suget och drivet igen? Jo, jag planerar för 2015. Vad vill jag uppnå? Vad vill jag göra? Vilka tävlingar vill jag vara med i? Då kommer suget. Då lägger jag upp en träningsplanering:) I den fasen befinner jag mig nu!SAMSUNG

2 svar på ”Uppnådda mål och vakuum

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.