Uppdatering av knästatus

Jag har under de senaste veckorna haft en liten oro kring mitt inflammerade knä. Jag skulle inte vilja kalla det smärta men en ömmande känsla i knät har kommit och gått. Under workout Åre förra helgen bestämde jag mig för att kolla upp det igen. I tisdags var jag till en sjukgymnast på samma ställe som jag fick kortisonsprutan på i feb/mars.

Vi pratade länge och sjukgymnasten gjorde ett nytt ultraljud. Det vi kunde se var att det fortfarande syns en liten inflammation i knät. Det känns ju tråkigt men jag ville ju ha svart på vitt hur situationen var. Jag har ju kunnat tränat nästan helt obehindrat, det har varit när jag har tryckt ihop knät ordenligt som jag har känt av det samt när jag har suttit med knät i konstiga vinklar. Gissar också att det har blivit lite mycket belastning de senaste två veckorna då jag har sprungit Göteborgsvarvet samt tränat en massa i Åre. Att jag har valt att göra de sakerna och ökat på träningen ganska rejält har varit för att jag ville känna efter hur knät reagerade på det, speciellt inför Åre extreme då jag hade räknat med många timmars belastning i rad.

Nu blir inget Åre extreme för min del i år. Det är bara att inse fakta, det är inte bra för knät att genomföra detta. Jag har nog känt det innerst inne ett tag, att ett deltagande i Åre extreme inte skulle vara ett smart beslut. Det är något som jag väldigt gärna vill göra men så jag har inte velat ta det beslutet. Sjukgymnasten tyckte inte att jag ska vara med och det tycker nog inte jag heller innerst inne…. Det känns så otroligt tråkigt! Kanske blir det nästa år i stället, kanske gör vi stafettvarianten i år, vi får se.

Besöket hos sjukgymnasten slutade med en 8 veckors träningsplan för knät. Nu är det excentrisk träning för framsida/baksida lår samt vader i stabila positioner i kombination med stretch som gäller i två veckor. Jag får springa men i lagom dos. Så ser det ut!

SAMSUNG

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.