Två månader senare – dags att trappa upp

Idag är det två månader sedan mitt liv förgylldes med ytterligare en son. Sedan min uppdatering för en månad senare har jag fortsatt med promenader och jag har åkt skidor och långfärdsskridskor varje vecka. Planen att styrketräna två gånger per vecka har gått bra. För två veckor sedan beslöt jag mig för att öka antalet styrkepass till tre per vecka, förra veckan drogs jag dock med förkylningskänningar så då blev det endast ett pass. Det har fortsatt varit helkroppspass med stort fokus på baksidan av kroppen. Ofta har det varit med kroppen som belastning, nu ska jag börja lägga till lite vikt allt göra övningarna tyngre på andra sätt. Dock aldrig tyngre än att jag orkar hålla magaktiveringen. Jag har börjat att lägga till lite rörelseträning, också med fokus på baksidan. Dock ska man vara lite försiktig med ytterlägen så länge hormonet relaxin (hormon som mjukar upp leder och muskelvävnad och gör kroppen mer instabil) finns kvar i kroppen efter graviditeten.

Vad det gäller aktiveringsövningar för bålen så har jag nu hittat ett sätt att komma ihåg att göra dem varje dag. Jag bestämde mig för att jag inte får springa fören jag har kommit igenom hela Mammamage-appen. Sedan jag bestämde mig för det har jag inte missat en dag:) Jag bestämde mig tidigt att jag skulle vänta 3 månader med att springa så att jag inte skulle börja för tidigt, nu är det en månad kvar. Om jag är klar med appen vill säga.)

Jag har varit på efterkontroll hos barnmorskan efter förlossningen och fått klartecken på att jag är stark i bäckenbotten. Vad det gäller magen så bad jag en kollega på Sportsgym att kontrollera min aktivering och separation. Hennes bedömning var att jag hade ca 1 cm separation (precis som själv tycker) samt att jag måste tänka mig för när jag ska aktivera de djupa magmusklerna, jag aktiverar gärna lite för hårt och kopplar på de yttre om jag inte tänker mig för. Det var bra att få lite feedback så att jag inte slarvar:)

Nu ska jag trappa upp konditionsträningen lite grann och bland annat öka intensiteten på mina skidpass. Mina skidpass hittills har varit varit väldigt lugna och på turskidor alla gånger förutom en. Igår körde jag första skatepasset och det var flåsigt och jobbigt. Det jobbigaste träningspasset på länge både vad det gäller puls och svett:) Jag ska lägga in lite spinning och crosstrainer i min träning nu för att få lite mer ”flåsträning”. Planen nu är 2 konditionspass (crosstrainer, spinning, skidor, långfärdsskridskor eller liknande) och 3 styrkepass per vecka. Jag kommer också fortsätta att promenera så klart.

Jag ser fram emot att svettas lite mera:) Små steg framåt hela tiden utan att stressa! 20160305_162735

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.