Två grymma pass

Ikväll var det återigen dags för mig att vara instruktör på Sportsgym Scandinavia och X-fit. Passet var så gott som fullt, 23 härliga deltagare. Det måste vara rekord:) Jag tror att det står på passbokningen att passet tar ca 28 deltagare men idag var salen nästan full. Tur att deltagarna inte behövde ha en massa utrustning utan att passet mest innehöll övningar med kroppen som belastning.

Jag hade lagt upp passet enligt följande:

300 hopprepshopp och 10 st manmakers som uppvärmning. Manmakers är en kombinationsövning där du börjar i armhävningsposition med en hantel i vardera hand. Utifrån den postionen gör du en armhävning och sedan och rodd, armhävning igen och rodd igen. Kliv fram med fötterna så att du får dem mellan händerna, res dig upp och ”flippa” runt hantlarna så att du får dem i axelhöjd. Gör en djup benböj och när du reser dig upp så avslutar du med en axelpress, lätt va:)

Efter uppvärmningen var det dags för 5 varv av wallclimbers (armhävningsposition och hoppa fram med ett ben i taget i höjd med händerna), thursters (benböj kombinerat med axelpress)och burpees (armhävning kombinerat med upphopp) och 1 minuts jobb i vardera övning. Därefter 1 minuts vila innan nästa varv tog vid. Totakt 20 minuter intensivt arbete.

Avslutade med 4 övningar mag/bålträning och en minut per övning. Kändes som ett bra och intensivt pass. Det var mycket flås från deltagarna och jag fick peppa dem ordentligt, och då trivs jag:)

Efter passet så tränade jag själv. Jag värmde upp med 50 svingar med kettlebell. Därefter byggde jag en cirkel med rodd med kettlebell, boxhopp, crunches på pilatesboll, frivändning med kettlebell (en hand i taget) och smal armhävning mot steplåda. Givetvis stretchade jag efteråt:) Ett roligt pass tycker jag själv och det tog endast 30 min kl stretch.

Idag har jag varit effektiv då jag och Lilleman har åkt runt och fixat en massa saker så därför kändes det bra att avsluta dagen med ett effektiv träningspass också:)

2 thoughts on “Två grymma pass

 • mars 14, 2013 at 1:56 e m
  Permalink

  Hittat till CFÖ ännu 😉

  Reply
  • mars 14, 2013 at 8:24 e m
   Permalink

   Inte ännu…. vet inte om jag kommer att prioritera att lägga mina små föräldrapengar på det:)

   Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.