Två av tre ÅEC

Imorse packade vi in oss i bilen för att åka till Åre. Svärmor och svärfar ställde upp som barnvakt så vi åkte helt barnfria. Planen var att i Åre ta oss igenom två av de tre sträckor som ingår i Hagslöfs Åre Extreme challenge, paddlingen och löpningen. Vi vill reka alla sträckor innan nästa års tävling. Ja, vår avsikt är att ställa upp nästa år då det inte blev något för min del i år.

Väl på plats i Åre var det ok väder, uppehåll och lite vind. Vi började med paddlingen, 18 km paddling på Åresjön. Paddlingen är mitt svagaste moment i tävlingen så jag var lite nervös innan vi startade. I början blev mina farhågor sanna, jag hade svårt att hitta tekniken och jag blev fort trött i axlar/armar. Efter första vändningen så hände dock något. Jag hittade en bra rytm och det kändes som att jag hittad rätt i tekniken. Vi hakade även ihop kajakern med en snodd men snodden var slak så gott som hela tiden fram till nästa vändning uppe vid Tegeforsen så jag blev inte direkt dragen heller även om det säkert underlättade. Efter vändningen kände jag mig dock trött och sista 30 minuterna kändes tunga och när vi nådde mål efter ca 2:45 så var det ganska skönt.20140914_135729

Vi fyllde på med energi och bytte till torra kläder innan vi gav oss av uppför. Löpning över Åreskutan till Huså stod på agendan. Vi hade valt att gå med stavar både jag och maken. Vi gick på uppför i slalombacken vid Tott hotell och helt ok fart utan att på något vis gå på max. Jag ville ta det lite lugnt med tanke på mitt knä. Detta var den första riktiga utmaningen på länge. Vi stannde lite då och då för vätske och matintag. Efter ca 1:30 h var vi på toppen. Där stannad vi för en kort rast. Detta var första gången som jag var på toppen av Åreskutan, tyvärr var det dimma så utsikten var ungefär lika med noll:(20140914_15151220140914_15362320140914_16035020140914_160345

Sedan bar det av utför, till en början var det ganska stenigt och svårlöpt så det var mer gång än löpning. Efter hand öppnad det upp sig och det gick att spring på. Jag tog det dock lugnt även utför. Efter ca 2:50 nådde vi Huså, fortfarande med en bra känsla i kroppen. Lite stel i höft och ljumskar men annars helt ok.20140914_164508

Dagen gav en bra känsla inför ett eventuellt tävlande nästa år. Särkilt paddlingen gav mig en tryggare och bättre känsla än tidigare. Paddling har alltid inneburit slit för min del men idag flöt det på. Löpningen finns det absolut mer att ta av om jag får vara skadfri och kunna träna på. Dagen har inneburit en mental förberedelse inför nästa år för min del. Plus att det var grymt skoj så klart, jag gillar verkligen sånt här! Totalt blev det över 5 timmar träning för vår del idag.20140914_174459

1 svar på ”Två av tre ÅEC

  1. Pingback: Summering 2014 | Träna med Glädje

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.