Tuffa backintervaller i Åre

Igår efter lunch åkte hela familjen till Åre för att umgås med några goda vänner. Väl på plats så hade maken och jag förmånen att få barnvakt så att vi skulle kunna träna tillsammans. Planen var att springa backintervaller, 6×2 minuter för att de inte skulle vara så explosiva utan lite mer åt det uthålliga slaget. Av någon outgrundlig anledning valde vi Tottbacken och liftgatan där. Såhär i efterhand kan jag meddela att den är ganska brant:) Vi värmde upp i ca 15 min innan vi startade. Jag tyckte att jag startade otroligt lugnt. Trots det så orkade jag inte ens springa hela första intervallen… det kändes inte bra. Syra och hög puls som ett brev på posten. Vilan var transporten ned igen och sedan direkt uppför igen. Jag krigade på allt vad jag hade men gick nog ut för hårt på intervallerna 1-4. Jag orkade inte springa hela vägen men sprang så långt jag orkade och sedan gick jag med rask fart sista tiden av intervallen.

På intervall 5 bestämde jag mig för att inte ge vika, jag startade lite långsammare och jag tog mig upp. Efter intervallen låg jag på alla fyra i backen och bara flåsade. På skakiga ben tog jag mig ned för att springa den sista intervallen. Den 6:e intervallen krigade jag mig hela vägen upp och sedan var jag helt slut. Maken hade kräkkänslor så vi var tvungna att vila en stund där uppe i backen innan vi sakta tog oss ned igen. Det var de tyngsta backintervaller jag någonsin sprungit! Men ack så ljuvligt det var efteråt, en varm dusch och sedan middag med nära vänner. Det var så trevligt att vi blev kvar till idag av bara farten:) Idag är benen sega och välförtjänta av lite vila efter två dagar med tuff träning:)20141108_170121
Som ni ser hann det bli rejält mörkt också:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.