Trötthet – våga lyssna på kroppen

Jag har de senaste dagarna varit otroligt trött. All energi har gått åt till att lösa ut jobb, företagsjobb och familj. Därutöver har jag känt mig ganska energilös. Graviditeten börjar nog ta ut sin rätt, jag har passerat vecka 30 nu. Jag känner mig inte förkyld eller hängig på något sådant sätt utan endast trött. Jag har därför valt att prioritera ned träningen och istället fokuserat på att vila. Jag tänker att det finns en anledning till tröttheten och att jag borde lyssna på kroppen och vila lite. Jag har under hösten jobbat heltid på mitt ordinarie jobb och drivit företaget samtidigt så periodvis har det varit fullt upp. Då gäller det att planera in vila och återhämtning.

Träning är allt som oftast energigivande för mig och något som jag är beroende av. Träning är dock också en stress för kroppen (precis som mycket annat som vi gör) så det gäller att ha energi till träningen för att den ska ge något. Annars kan det lätt bli så att träningen endast blir nedbrytande istället för uppbyggande. Är det mycket annat i livet, privat eller på jobbet, får man antingen prioritera bort något annat så att det finns energi till träningen alt prioritera bort träningen. Ett aktivt val. Just nu har jag valt det senare då jag känner ett behov av återhämtning. Jag vet att om jag bara tar det lite lugnt så kommer energin tillbaka och tröttheten försvinner och jag kan träna på igen. För mig fungerar det bra att satsa på att sova extra mycket några dagar och att äta bra.

Samma sak gäller om du känner av en begynnande skada, träna inte tränandets skull, för att du känner att du måste eller för att det står så i ditt träningsprogram. Din kropp försöker säga dig något. Kör ett lugnare pass, någon alternativ träning eller vila helt från träningen.

Så det jag vill ha sagt är våga lyssna på kroppen. Våga vila utan att få dåligt samvete. Om du missar ett träningspass eller två gör ingen skillnad i det stora hela. Det viktigaste är att hålla i längden, det är då resultaten kommer:)
20150530_122123

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.