Tre veckor, tre lopp

Jag planerar att springa tre lopp på tre veckor. På lördag är det dags för Åre trail, ett terränglopp där jag har valt att springa den medellånga banan som är 10.8 km. Jag sprang den för två år sedan på tiden 1:09 och jag hoppas på att kunna förbättra den tiden i år (om bansträckningen är densamma vill säga). Nästa helg är det dags för Tjurruset. Ett lopp som jag aldrig har sprungit men efter vad jag har hört så bör man knyta skorna ordentligt och välja oömma kläder:) Både Åre trail och Tjurruset springer jag för skojs skull även om jag givetvis kommer att ge järnet på båda loppen, tävlingsmänniska som jag är:) Båda loppen får räknas som kvalitetsträningspass!

Mitt stora mål är Hässelbyloppet den 13 oktober. Jag har för avsikt att anmäla mig och hoppas då på att nå mitt mål, milen under 45 min. Det är 2,5 vecka kvar, därav att jag tränar på hårt den här veckan. Jag har planerat in 5 löppass (Åre trail är ett av dem) för att sedan trappa ned på träningen nästa vecka och hoppas på en liten formtopp. Jag inser att mitt mål är högt satt men jag tycker om att sikta högt:)

Kvällens träning var korta intervaller, 15*1 min med 30 sekunders gåvila mellan varje intervall. Tempot på intervallerna var inte så snabbt som jag hade velat men med tisdagens långa backintervaller i benen samt en pizzabuffé i magen kanske det inte var så konstigt:) Tempot var lägre på dessa intervaller, som var ca 240-250 meter långa, än när jag sprang 400 metersintervaller häromveckan. Nåja, detta var ju tredje intervallpasset på 6 dagar så det är väl inte så konstigt att benen är sega.

Imorgon blir det i alla fall vila så kanske benen är lite piggare på lördag än vad de var idag:) Såhär skitig var vi för två år sedan, det blir säkert något liknande på lördag:)
1429Lerig tävling

By the way, jag håller på att rodda lite med hemsidan, så ”headerbilden” kommer nog att ändras några gånger innan jag känner mig helt nöjd:)

2 svar på ”Tre veckor, tre lopp

 1. Heja Dig!
  Du kommer nog att lyckas om jag könner dig rätt;)
  Se bara till att ha koll på klockan, vore ju förargligt att missa tiden med 10 sek:)
  Gillar headerbilden MEN en löparbild hade nog varit mer ”dig”…

  Kör hårt i helgen O C H ha så skoj!
  Kram
  /A

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.