Träningsbloggar

Jag har funderat en del på det här med träningsbloggar, på vad jag vill att min blogg ska innehålla samt på vad jag vill att de träningsbloggar jag läser ska innehålla.

Jag vill att en träningsblogg ska ge mig träningsinspiration, ny kunskap samt tips på nya övningar. Jag är inte så intresserad av bloggarens privata liv utanför träningsvärlden. Jag ser gärna att bloggaren har någon form av utbildning inom ämnet alt stor egen erfarenhet. Jag vill också att de bloggar som jag läser ska spegla verkligheten, att saker och ting inte alltid är på topp och helt underbara. Fakta är ju att vi alla har toppar och dalar och det är ganska lätt att tro att någon annans liv är helt perfekt bara för att det verkar så på en blogg eller i andra sociala medier.

Med bakgrund av detta så har jag på senare tid slutat läsa en hel del bloggar och numera läser jag bara de som jag anser har det jag vill ha ut av träningsblogg.

Jag vill att min blogg ska innehålla just det som jag vill ha av andra. Därför blir det knappt någon personlig information om min familj eller bilder på dem. Jag vill skriva om min träning, leverera övnings- och träningstips. Jag vill ge förslag på träningsupplägg och förhoppningsvis förmedla lite träningsinspiration. Självklart använder jag bloggen som marknadsföring i mitt företag också. Jag vill att bloggen ska vara ärlig och spegla min verklighet, inte bara vara en yta utåt. Jag försöker att inte känna någon press att leverera blogginlägg varje dag utan skriver när tid och inspiration finns. Jag vill inte bara skriva för sakens skull eller stressa för att hinns skriva ett inlägg.

För några dagar sedan läste jag om detta med blogginriktning och jag skulle nog säga att min blogg är relativt löpinriktad även om jag skriver om annan träning också. Det har visat sig i mitt företag också, jag övervägande har flest kunder inom löpningen. men givetvis är andra kunder välkomna också:) Jag själv brinner mest för löpningen även om jag tycker om styrketräning i alla dess former också.

Har ni några tips på träningsbloggar till mig nu när ni vet vad jag vill ha? Varför läser just du min blogg, (ni är ju ett gäng som gör det)? Tycker du att min blogg lever upp till det jag vill att den ska göra?

Nu ska jag ut i solen, trevlig lördag!Nära profil

2 svar på ”Träningsbloggar

  1. Bra och klokt skrivit, Maria. Jag tror du redan vet varför jag läser just din blogg 🙂 Nu kanske jag är partisk men jag tycker att du levererar det du säger att du ska göra in din blogg. Jag håller absolut med om att en träningsblogg ska innehåll mer träningstips, träning och ärlighet än privatliv och yta. Fortsätt med det du tror på!

  2. Hej!

    Vi söker premiumbloggare till vårt nya bloggnätverk Disciplin.se – På Disciplin är det lätt att komma igång och tar mindre än en minut att registrera en blogg, lätt att tjäna pengar och kan även följa andra bloggare. Är du en aktiv bloggare och vill bli en premiumbloggare på Disciplin.se så kontakta oss på info@disciplin.se så återkommer vi så fort som möjligt!

    Hälsningar
    Simon – Disciplin.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.