Träningen gav ny energi

Sedan vi ställde om klockan i söndags morse så har Lilleman tyckt att det varit en bra idé att vakna kl 05:15 på morgonen. Nog för att jag brukar vara morgonpigg men det här tyckte jag var lite väl tidigt. När jag kom till jobbet igår morse var jag trött och seg. Förmiddagen på jobbet segade sig fram och jag kände mig allmänt omotiverad. Jag hade packat ned träningskläderna på morgonen för jag hade tänkt att nyttja den fystimme som vi har rätt till varje vecka under måndagen. När klockan började närma sig lunch och jag fortfarande hade svårt att vara effektiv tog jag beslutet att bryta mitt beteende och gå och träna. Sagt och gjort, jag gick till gymmet som ligger vägg i vägg med jobbet. Jag ville satsa på ett helkroppspass med mycket puls för att verkligen väcka kroppen.

Jag bestämde mig för att köra en kombinationsövning (dvs två övningar i en) varvat med en pulshöjare. Upplägget blev enligt följande:
– 3×10 benböj med axelpress varvat med 1 min step up på låda
– 3×10 marklyft med drag mot hakan varvat med 1 min airsquat (benböj helt utan vikt)
– 3×10 höftlyft med press mot pannan för triceps varvat med 1 min svingar med medicinboll
– 3×10 ryggresning med hantellyft åt sidan för baksida axel och 3×10 ”halva” burpees (jag skippade delar av rörelsen).

Jag avslutade sedan med lite kontaktövningar för bålen.

Ett flåsigt pass med konstant relativt hög puls och en helt annan känsla i kroppen efter passet. Jag åt sedan en snabb lunch och gick tillbaka till jobbet fylld av ny energi och motivation. Snacka om att jag blev mer effektiv på eftermiddagen och fick en massa saker gjort. Jag har sagt det förut och jag säger det igen, träning ger verkligen energi och fler arbetsgivare borde satsa på att personalen ska få träna på arbetstid. Det ger mer motiverad och effektiv personal samt det är en långsiktig satsning för att undvika sjukskrivningar pga utbrändhet eller fysiska skador såsom smärta i axlar, rygg med mera!
20150902_DSC2312

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.