Träning under julhelgen

Julhelgen är över för den här gången. Idag landade vi in vår lägenhet igen efter en veckan på resande fot. Först var vi till mina föräldrar i Sandviken och sedan till svärföräldrarna i Hara. Julen har firats som sig bör med god mat, julklappar och socialt umgänge med familjen. Jag har kört lite varannan dag principen vad det gäller träningen. Dagen efter att vi kom dit, dvs i söndags så var det styrketräning hemma i källaren. Kvällen innan julafton körde ju jag och maken lite spontan fartlek så på julaftonen blev det en lugnare löptur på ca 40 min i det tyvärr grönklädda och blöta landskapet. DSC_0004

På annandagen körde jag ett tufft hemmaträningspass med endast kroppen som belastning. Jag fick otrolig träningsvärk framförallt i rumpan. Passet såg ut enligt följande. Efter några övningar med kombinerad styrka/rörlighet som körde jag ett pyramidpass inspirerat av Lofsan men jag bytte ut några övningar. Man kör varje övning tills dess att man har gjort alla repetitioner innan man går vidare till nästa. Jag körde pyramiden två varv.

60 utfallshopp
50 ryggresningar med latsdrag
40 Enbenshöftlyft
30 Armhävningar
20 Burpees
10 Liggande fällkniv
20 Burpees
30 armhävningar
40 Enbenshöftlyft
50 Ryggresningar med latsdrag
60 utfallshopptest 003

Idag ville jag verkligen få till en löptur. Dels för att få röra på min onda träningsvärk och dels för att prova en del nya julklappar. Jag fick en hel del träningsrelaterade saker i julklapp. Bland annat tre olika typer av träningstights, längdskidhandskar, löpatstrumpor och en ny löparjacka. På grund av det milda vädret så är det ju isbana överallt just nu så jag satsade på en runda i skogen samt över några ängar. Där var det en blandning av snö, is, nedfallna träd och barmark men det gick att springa någorlunda i alla fall:)DSC_0034DSC_0042DSC_0032

DSC_0052Efter löpturen passade jag på att rörlighetsträna en bra stund. Som inspiration hade jag en löparbok som jag fick i julklapp. Jösses vad jag känner mig stel just nu, mycket pga av träningsvärken så rörlighetsträningen var välbehövlig:)DSC_0054

Nu sitter vi här hemma och väntar på några goda vänner från Göteborg som kommer på besök. Det var min träning under julhelgen, vad tränade du?

3 svar på ”Träning under julhelgen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.