Träning på känsla

När jag tränar nuförtiden så är det ofta som jag inte har bestämt exakt vad jag ska göra när jag går till gymmet. Jag följer inget speciellt program för tillfället utan jag tränar mer på känsla. Det passar mig bra just nu då jag inte har något speciellt mål med träningen. Om jag har ett prestationsinriktat mål tycker jag om att styra upp träningen mera. Jag vill dock poängtera att jag tycker att det är viktigt att varje träningspass har ett syfte sen vad det syftet är, det är helt upp till dig själ:)

När jag tränat just nu så har jag en tanke t ex om att jag ska köra ett helkroppspass eller benpass etc men exakt hur passet ska läggas upp har jag inte bestämt. Jag varierar ofta träningen just nu och ibland blir det ett träningspass för några specifika muskelgrupper och ibland för hela kroppen. Ibland blir det baserat på tid och ibland baserat på antal repetitioner. En gemensam nämnare är dock att jag alltid jobbar med flera övningar i följd dvs i superset (två övningar om vart annat utan vila), triset (tre övningar i följd utan vila) eller i någon form av cirkel med flera övningar i följd.

Sent igår kväll gick jag till gymmet och jag hade tänkt mig ett pass med fokus på ryggen. Jag började med latsdrag varvat med fyrstående diagonallyft. Sedan blev det fyrstående rodd varvat ryggresningar. Superset nummer tre blev raka pushdown med rep och goodmornings. Sedan avslutade jag med två kontaktövningar för magen. Ca 30 min efter att jag kommit till gymmet gick jag därifrån. Klockan var då 22:20 så det blev ett sent pass men jag ville verkligen att det skulle bli av så då var det bara att tjuren vid hornen trots att det blev sent. Sådana dagar är det tacksamt att endast ha 4000 meter till gymmet och tillgång till ett nyckelgym så man kan träna när man vill:)

Hur gör du, har du en plan och ett träningsprogram som du följer eller tränar du på känsla?
20151125_221526

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.