Träning och förkylning

I måndags började Lilleman på dagis och alla vi föräldrar vet jun precis hur det brukar bli i början. Jag säger bara förkylning. Efter några dagar på dagis började Lilleman bli snorig och lite hängig. I natt vaknade jag flertalet gånger och kände att en förkylning var på väg. Jag fick det bekräftat när jag vaknade, svullen i halsen och lite alltmänt seg.

För något år sedan pratade jag med en läkare ang detta med att träna och förkylning. Tipset jag fick var att om man endast är snuvig så kan man styrketräna lätt, dock bör man undvika pulshöjningar. Har man dock känningar neråt halsen ska man inte träna alls. Det rådet följer jag stenhårt. Det innebar att dagens träning blev inställd. När jag får förkylningskänningar brukar jag satsa på att sova rejält, äta lite extra c-vitamin, ta det lugnt och dricka mycket te med honung. Det är planen nu också så det blir en tidig sänggång, lite extra te nu på kvällskvisten och så tror jag att på att det känns bättre imorgon. Ofta har faktiskt symptomen varit borta efter en dag om jag har gjort enligt ovanstående:)cropped-Banner2.jpg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.