Träning hemma i källaren

Sedan jag flyttade hemifrån när jag var 19 år så har jag alltid styrketränat hemma i källaren när jag kommit hem på besök. I källaren fanns på den tiden fanns endast en skivstång, en bänk och ett par hantlar. Nuförtiden har ”gymmet” i källaren utökats med en pilatesboll, en crosstrainer, ett gummiband, en foamroller och en några yogamattor.

Igår åkte vi från Östersund till mitt föräldrahem för att fira jul. Idag körde jag första passet i källaren. Jag använde min medhavda TRX, crosstrainern samt en yogamatta. Jag värmde upp 10 minuter på crosstrainern och sedan körde jag ett styrkepass med tabataintervaller. Jag har laddat ner appen Tabata sport interval på min telefon, den låter vid start och stopp så man behöver inte ens titta på telefonen.Rasmus i stugan 2013 003

Jag fäste TRX:en i dörrren, startade tabataappen och sedan körde jag på. Full fart!Rasmus i stugan 2013 007Övningarna var:
– Enbensbenböj i TRX
– Hög rodd i TRX
– Oblique crunch i TRX
– Höftlyft i TRX
– Sidoplanka med rotation
– Tåhävningar (var oväntat jobbiga, det brände rejält i vaderna:)
– Burpees
Rasmus i stugan 2013 009 Rasmus i stugan 2013 008

1 svar på ”Träning hemma i källaren

  1. Pingback: Träning under julhelgen | Träna med Glädje

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.