Träning hela dagen

Idag har det varit träning för hela slanten. Jag har varit på en workshop med Sportsgym. Workshopen handlade om HIIT, high intensity interval training. Sportsgym har tagit fram tre nya koncept HIIT mobility (stabilitet/rörligthet), HIIT circle (högintensiv stationsträning) och HIIT Performance (Crossfitinspirerat). Vi pratade kring dessa tre koncept och testade på alla tre, ca 15 min vardera. Det var jobbigt, roligt och inspirerande. Särskilt performance och circle var svettigt. Det var delar ur personalen från Sportsgym som var med och olika personer höll i olika delar. Det är alltid nyttigt att göra sånt här lite då och då. Dagens aha-upplevelse var att jag är nog rörligare än vad jag tidigare trott:)

Dagen började med att Fredrik från LifeFitness var här och gick igenom ett träningsverktyg som heter Synergi 360. Den ser ut som en lekhörna och man kan göra otroligt många olika övningar i den. Fredrik bjöd på ett svettigt och roligt träningspass. Fredrik bjöd verkligen på sig själv och jag upptäckte en hel del nya övningar.

Kroppen har verkligen fått jobba idag:) Igår hade jag känningar av en eventuell förkylning så jag skippade träningen. Idag kände jag ingenting av någon förkylning så vi får väl se hur det känns imorgon efter dagens intensiva träning.

Jag hann inte mer än hem från workshopen innan jag åkte till Häggenås för att hålla i något som kallas för Idrottsutmaningen. Barn i åldern 9-12 år skulle få prova på en variant av crosstraining dvs en blandning av löpning och styrka. Jag hade valt övningar som jag trodde att barn i den åldern skulle uppskatta och vissa var mer uppskattade än andra. Annorlunda men roligt att träna barn:)

Jag har nyss kommit hem och ska nu börja packa. Imorgon drar vi på fjällvandring i Jorm. Jag har inte hunnit fota någon bålövning vare sig idag eller igår då det har varit fullt upp med företagsuppdrag, löpkurs och workshop. Nu blir jag borta till på lördag så på lördag väntar 5 bålövningar på en samma dag för att hamna i fas igen, missa inte det:)20130911_112741
Synergi 360 på Sportsgym City i Östersund

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.