Träna tillsammans med barn

Som jag har nämnt tidigare så har maken börjat att jobba igen efter sin semester. Vill jag träna på dagtid får jag således lösa det på annat sätt om jag inte ska behöva be om barnvakt. Be om barnvakt göt jag helst vid specielle tillfällen och då det verkligen krisar. Jag har sedan Lilleman föddes för ca 2,5 år sedan sprungit mycket med barnvagn. Vi har en Chariot Cougar 1 som jag trivs otroligt bra med och det har blivit många mil med den. Tyvärr så blir löptekniken något lidande då man springer med barnvagn men det är ju alltid ett alternativ när man verkligen vill springa. Nu har Lilleman börjat att cykla på en cykel med stödhjul och han har blivit så pass bra på att cykla så jag hänger nästan inte med om jag går. Så snart räknar jag med att kunna ta en lättare löptur med honom cyklandes bredvid:)

Idag hade jag en träningsdate på Sportsgym med Elin kl 9:30. Lilleman fick såklart hänga med och han fick för första gången cykla själv dit medan jag joggade bredvid. I och med att han älskar att cykla så var det ju toppen för honom och det blev bra uppvärmning för mig. Väl på gymmet har gymmet som jag tränar på en speciell sal med skivstänger, kettlebells etc som man kan gå in och träna i och är jag där på lite udda tider brukar det vara ganska folktomt där. Då är det perfekt att träna med Lilleman där.

Idag fick han 1 kg hantel, ett kvastskaft, romerska ringar, en pilatesboll och en box att roa sig med medan vi tränade. Det kanske inte blir 100 %fokus på träningen eftersom jag vill hålla ett öga på honom samtidigt men jag tyckte ändå att jag fick till ett bra pass. Bitvis var Lilleman med och gjorde som oss t ex när vi klev upp och ner på boxen, då klättrade han upp och ner samtidigt.

Efteråt ville han spela lite boll med pilatesbollen så vi gjorde det innan vi cyklade hem igen. Dagens träning är med andra ord avklarad. det blev en cirkel med chins, frivändningar, svingar och boxhopp/step up på box. Vi avslutade med några övningar för bålen med fokus på kontakt med de innersta magmusklerna.

20150724_104500

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.