Träna på julafton

Det har blivit otroligt populärt att träna på julafton, många anordnar träningsevent på nätet tex den här tjejen och det finns de som anordnar löpevent IRL på julaftonsmorgonen. För mig har det varit självklart att träna på julafton i många år. Dels för att jag ofta sitter still så mycket på julafton och dels för att jag tycker att julmaten smakar så mycket bättre om jag har rört på mig och då orkar jag också äta så mycket mera:) Men mest tränar jag precis som alla andra dagar, för att träningen ger mig energi och glädje och för att jag mår bra av det.

Jag hade gärna tränat tillsammans med någon i år men i och med en stressig vecka innan jul så fanns det lite saker kvar att fixa på julaftons morgon så jag ville inte låsa fast mig vid en viss tid. Jag ville träna när det passade mig och det blev kring lunchtid när alla julklappar var inslagna. Jag rotade fram pjäxorna på vinden och plockade fram de opreparerade skidorna från förrådet och gav mig av till skidspåret. Vädret var kyligt och klart och det var fullt med folk i skidspåret.
20141224_115645

6 härliga km blev det med frost i håret och gårdagens mascara under ögonen. Det var säsongens första skidpass och det var ljuvligt. Jag får alltid samma pulspåslag innan jag får till tekniken. Även om jag försöker åka med lugna fina skär rusar pulsen:)20141224_121050

Efter skidåkningen var jag redo för Kalle Ankas julafton, glögg och pepparkakor. Viltfärsen glömdes i Hara tre gånger om så det var nog inte meningen att vi skulle göra egna köttbullar till vårt julbord i år, det fick bli köpteköttbullar. Julafton förlöpte som det brukar med julbord och julklappar, resten av familjen körde en musiktävling senare på kvällen men jag slocknade under en filt på golvet. Nu väntar några lugna dagar med familjemys, det är välbehövligt. Jag hoppas också på lite mer skidåkning! God jul på er!
20141224_12103620141224_121108

2 svar på ”Träna på julafton

  1. Hej ! Hittade din sida sedan jag hört att du bloggade. Vet ej om du kommer ihåg mig men vi gick funktionell tränare ihop och vi satt bredvid varandra under teorilektionerna. Superfin hemsida och inspirerande. Roligt att få följa dig här. Ha en God Jul och ett Gott Nytt År ! Kram Jeanette från senaste utbildningen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.