Trail eller asfalt?

Många löpare börjar sin löparkarriär genom att springa på asfalt. De senaste åren så har fler och fler löpare lämnat asfalten för att springa i naturen, på fjället, på stigar etc. Många säger att det är pga. av de har lessnat på att nöta asfalt, jaga kilometertider eller skadat sig när de sprungit på asfalt. Många drivs också av naturupplevelsen som traillöpningen bjuder på. Hur som haver så har traillöpning blivit otroligt populärt och jag upplever att det har blivit lite att man som löpare är antingen eller, asfaltslöpare eller traillöpare.

Jag är en löpare som älskar att springa och jag springer både asfalt och trail. Jag uppskattar att springa i naturen men jag trivs också otroligt bra med att springa på asfalt. Jag älskar att springa på fjället och njuta av utsikten, jag gillar backträning i terrängen men jag tycker också att det finns en stor tjusning i att jaga kilometertider och springa de snabba passen på asfalt. För mig fyller traillöpning och asfaltslöpning två olika syften. Asfalten ger mig tillgänglighet och jag tycker att det är lättare att fokusera på tekniken när jag springer på asfalt. Jag kan bestämma en kilometertid som jag vill hålla på mina intervaller och sedan sträva mot det under passet. Jag tycker om den utmaningen och tycker om att pressa mig på det sättet. När man springer trail är det svårare då terrängen påverkar kilometertiden mycket så mina lugnare njutpass springer jag gärna i naturen. Traillöpningen är också skonsammare för kroppen än vad asfaltslöpning är samt att man får nyttja kroppen lite annorlunda mor för när man springer på asfalt.

Summa summarum så tycker jag att asfaltslöpning och traillöpning kompletterar varandra otroligt bra på många olika sätt och jag uppskattar variationen. Jag kommer att fortsätta att springa både ock:) Vilken sorts löpare är du? Vart springer du helst?20140914_174459

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.