Till Hara på cykel

Jag jobbar med ungdomar på mitt vanliga jobb och då ingår det liksom att jobba natt varje Valborg. Så var det igår också, klockan 05:00 i morse lade jag mitt huvud på kudden och jag somnade på en gång. När jag vaknade 6-7 timmar senare så var jag fortfarande trött men jag tänkte att om jag vill kunna sova ikväll så är det bara att kliva upp. Jag hade bestämt att jag skulle cykla till Hara idag. Maken var där med Lilleman och jag skulle dit för att hämta Lilleman och bilen.

Jag var inte ett dugg sugen på att cykla när jag vaknade. Jag kände mig trött och sliten men tänkte att det var bara att bita i det sura och ge sig av. Jag åt frukost, bytte om och slösurfade lite innan jag satte mig på cykeln. Jag valde mellan racern eller min nya mountainbike. Valet föll på det sistnämna trots att det var asfaltscykling hela vägen. Jag tänkte att detta var ett bra tillfälle att börja vänja sig vid den cykeln.

Precis när jag stack iväg så började det snöa och ett bra tag så hade jag motvind. Sedan lättade både vädret och vinden upp, jag hade nog till och med lite medvind på slutet. Vädret varierade verkligen, allt från snö, sol och blåst. Det var ganska exakt 2,6 mil till Hara från vårt hus och det tog ca 70 min att cykla. Jag trodde att det skulle ta längre tid.

För ca 1,5 år sedan slutade jag som spinninginstruktör men idag kände jag ändå att takterna satt i. Jag tänkte ”tryck/dra” och det kändes oförskämt lätt i benen. Pulsmässigt blev det ett ganska lätt och skönt pass. Jag känner att nacken och rumpan är det som behöver vänja sig mest vid cyklingen. Efter cyklingen var jag piggare än innan, träning är verkligen bästa medicinen mot trötthet:)

Generellt så tycker jag att det är perfekt att kombinera träning med transport och idag resulterade idet i en perfekt kombo.
2014-05-01 14.55.23

2 svar på ”Till Hara på cykel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.