Teknik med Team nordic trail

Igår kväll var det min och Hannas tur att hålla i Team Nordic trails löpsatsning i Östersund. Planen med passet var löpteknik och fartlek. Igår var första gången som vi delade upp gruppen i två grupper, bas/medel och medel/tuff. Över 30 personer hade kommit för att springa med oss. Jag hade hand om bas/medel. Efter en uppvärmning på ca 800 meter så träffades de båda grupperna för att ha en gemensam teknikgenomgång. Fokus var grundläggande löpteknik på ”vanligt” underlag. Teknikdelarna för att löpa i skog och mark kommer att komma mera efter hand. Vi pratade bland annat om steglängd, fotisättning, höftens placering, blicken och armpendlingen. Deltagarna fick testa på några löpskolningsövningar innan själva fartleksdelen tog vid.

Min grupp fick springa en bana på 370 meter. Den gick både ganska rejält uppför och nedför samt lite blandad kuperad terräng. 10 min fick deltagarna slita runt på banan i sin egen hastighet. tanken var att de skulle återhämta på utförsbiten och sedan ligga på under resten av slingan. Jag tror att de blev trötta:) Passet avslutades med några styrkeövningar och lite dynamisk stretch.

Det är verkligen mörkt ute nu redan vid 19 så det är pannlampa som gäller. Vi såg ut som värsta luciatåget när vi kom springandes i mörkret och det var coolt när vi på håll såg Hannas grupp komma springandes med sina pannlampor. Ett hett tips i det kalla höstmörkret, testa att springa i mörkret med pannlampa:)

Tack Hanna för en trevlig kväll och bra kämpat alla deltagare!
bild1

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.