Styrkepass med TNT och Åre trail

De senaste åren har jag och mina kompisar besökt Åre höstmarknad och sprungit Salomon trailtour Åre. Så blev det även i år. I fredags åkte jag, grannen (Katrin), Ingela och Lilleman mot Åre. Första stoppet blev givetvis Lundhags i Järpen där de hade höstrea. Jag klev ut lite fattigare:) I Åre fortsatte shoppingen innan jag styrde kosan mot Edsåsdalen där Team Nordic trail genomförde ett löparläger. Jag hade fått i uppgift att hålla i ett styrkepass för dem. De var ca 45-50 st och jag hade planerat ett cirkelpass. Inriktningen var funktionell styrka med inslag av spänst, rörlighet och en hel del bål. Bra för löpare med andra ord:) De hade redan bestigit en topp samt sprungit på myr under dagen så de var ganska möra redan innan passet. Trots det genomförde de passet med bravur:) Här nedan ser ni mig tillsammans med en av ledarna. En tjej som är sjukt duktig i multisport! Tack Miranda Kvist för förfrågan om att hålla i passet, det var skoj!
TNT

När jag kom tillbaka till Åre så hade Elin, Stina och Katta anslutit och nu var hela ligan samlad. Det blev gomiddag och trevligt häng. Vi gick dock till sängs tidigt då fyra av oss skulle upp och springa Åre trail på lördagen. Ingela skulle springa 23 km och Elin, Katrin och jag skulle springa 10.8 km. Trots tidig sänggång så blev nattens sömn inte den bästa. Lilleman höll flera av oss vakna stora delar av natten så när han tyckte att det var dags att stiga upp kl 05:50 så hade jag sovit ca 4 timmar, härligt! Han var ju inte vaken hela den tiden men jag kände mig lite stressad för att han höll mina vänner vaken med sitt snörvlande så av den anledningen hade jag svårt att sova. Ja ja, en lärdom till en annan gång.

Vädret på lördagen var kallt och lite regnigt. Ingela startade kl 09:00 och vi andra kl 10:00. Jag kände mig nervös även om inställningen var att det går som det går men jag ska göra mitt bästa. Jag ville ju gärna slå min tid från 2011 men i övrigt är det ju inte detta som jag har tränat för. Banan var lite annorlunda i år då de byggde om vid Fjällgården där starten brukar gå. När starten gick rusade alla iväg och jag hade inte ens koll på vart vi skulle från start så jag blev lite trängd i de första kurvorna. Det gick brant uppför från start och många började gå tidigt. Likaså jag, det är inte värt att spurta om en massa folk när man springer på en smal stig uppför. Så det blev en hel del gång uppför, tidigare år så har jag för mig att jag sprungit mera men jag kan minnas fel. Banan hade några hundrameters höjdskillnad så väl uppe på den högsta punkten var det ganska skönt och sedan gick det en hel del utför. Banan gick på stigar, på myr, på spänger, uppför och nedför och bitvis var det riktigt tungt. Jag hamnade med två tjejer och två killar som jag sprang med ett bra tag. Det satt kilometerskyltar vid varje kilometerpassering, jag upplevde en stor skillnad mellan dem och min GPS-klocka. Jag litade dock på skyltarna.

Jag gick ibland när det gick uppför och sprang på när det gick utför även om det blev lite väl tekniskt ibland. När 9 kilometersskylten kom hade jag sprungit i 55 min och jag tänkte då att jag utan problem skulle klara att springa snabbare än 2011. Den sista biten kändes otroligt lång och till slut insåg jag att jag inte skulle hinna i mål innan 1 h 9 min hade passerat. Jag blev lite sur men bytte fokus och bestämde mig för att springa ikapp och ifrån de två tjejer som jag hade hållit ihop med tidigare. De hade sprungit ifrån mig utför. Så jag öste på och när vi kom till Tott hotell var vi samlade alla tre. Jag visste då att det inte var så långt kvar så jag gav det jag hade och sprang ifrån dem och kom i mål på tiden 1:13:18. Lite missnöjd då jag tyckte att jag hade sprungit på bra utför även om jag gått en del uppför. Trots det var det ett roligt lopp med en del lera, jag trampade ner till knät en gång längs banan, och jag tycker att det är intressant att det kan vara så skönt och lätt att springa på en myr efter att ha sprungit en hel del uppför:) Att mot slutet av banan springa uppför en brandtrapp och sedan genom Tott hotell är ganska roligt det med:)
20130928_11401120130928_114105
20130928_114117

Efteråt var det gott med kaffe, saft och bulle.  Vid prisutdelningen sa arrangörerna att banan var närmare 12 km och inte 10,8. det förklarar varför jag tyckte att det var så långt till mål från 9 km:) Då blev jag ganska nöjd med min tid och min insats ändå. Det jag kan förbättra till nästa år är att öva mer på att springa tekniskt utför och våga släppa på ännu mera (även om jag redan i år vågade mer än 2011) samt att våga ligga på lite mer uppför. Jag upplevde att jag hade bra och snabb återhämtning när jag började springa utför så det finns tid att tjäna uppför.

På långa sträckan som Ingela sprang var det dåligt markerat vart banan gick så många sprang fel. För Ingelas del så blev det ca 3 km längre. Hon gjorde dock en kanoninsats med en bra tid. Jag är imponerad. Även Katrin och Elin gjorde bra ifrån sig:)

Lördagen spenderades med lite mera shopping och sedan åkte jag, Lilleman och Ingela hem. Övriga stannade kvar i Åre för lite middag på byn och mera shopping! Tack Katta och Stina som ställde upp som barnvakt när jag sprang. Tack Ingela och Katrin som var barnvakt när jag hade passet i Edsåsdalen och tack alla andra i gänget för en trevlig helg! Vi kör väl nästa år igen:)20130928_155138

4 svar på ”Styrkepass med TNT och Åre trail

  1. Tack själv, coachen! Givetvis är nästa år inbokad, vi får väl se om det blir löpning eller shopping som huvudsyssla då. Jag kan nog inte fokusera på båda 😉 Skönt att du skrev ett utförligare inlägg om loppet så slapp jag men jag håller med om myrlöpningen.

  2. Tack för ett bra pass. Och kom ihåg att det var en komplimang att jag hellre sprang 20mil igen, styrkepasset var jobbigare för min stackars svaga kropp! 😛
    Träningsvärk i mage och triceps.. aj

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.