Solsken+löpning+Chariot=glädje

I måndags var jag och min man och köpte en barnvagn av en vän och kollega till mig. Vi hade sedan länge bestämt oss för att köpa en ”friluftsvagn” som man kan springa med, åka skidor med och ha som cykelvagn. Vi hade tittat på en som heter Chariot och min vän hade en sådan till salu då hon hade köpt en likadan vagn fast med plats för två barn då hon har fått tillökning. Den som vi köpte heter Chariot Cougar, det finns även en nyare modell som heter Chariot CX. Båda modellerna finns med plats för ett eller två barn.

Idag var det dags för första löpturen med Chariot-vagnen. Jag har ju sprungit med vår vanliga vagn, en Emmaljunga modell stor, en gång innan så det skulle bli interssant att jämföra hur det var att springa med den här vagnen. Efter mycket om och men kom vi till slut iväg, Lilleman, hunden Tuva och jag. Östersund bjöd på strålande solsken, klarblå himmel och minus 6 grader.

Det var tre veckor sedan jag sprang i och med att jag har varit förkyld. Jag började med att promenara 1 km som uppvärmning och sedan sprang jag en 1 km. Därefter gick jag 500 och sprang 1500 meter, gick 500 meter och sprang 2 km, gick 500 meter och sprng 500 meter. Avslutade med att promenera hem. Totalt blev det 7,5 km varav 5 km löpning. Kilometertiden på löpningen var mellan 6:30 och 6:10. Totaltiden landade på 70 minuter. Jag säger bara en sak, VAD HÄRLIGT DET VAR ATT SPRINGA:)

Det var tur att jag kom ut för Lilleman vaknade i samma sekund som jag kom och har varit svårsövd mest hela dagen. Löpningen blev dagens välbehövliga ventil för påfyllning av energi. Jag hann dock med att träna lite bålstyrka när jag kom och det behövs verkligen, jösses vad svag jag är i bålen efter graviditeten….

Nästa löppass ska jag springa 3+3 km och känns det bra tar jag bort promenaderna och testar att löpa 5 km i sträck. Känns det bra ska jag öka sträckan för var gång jag springer. Planen är att satsa på lugna löppass och öka distansen efter hand så att jag i innan Prishtina half marathon har sprungit i vart fall ca 18 km. Minst två löppass i veckan är planen att klämma in framöver

Avslutningsvis kan jag meddela att vagnen var grym att springa med, Tack för köpet Alex och hoppas att du inte saknar den för mycket:) En utförligare utvärdering av vagnen kommer när jag testat alla medföljande ”kit” såsom skidor och cykeltillbehör.

20130314_124514

 Storsjön med fjällen i bakgrunden, Jämtland var vackert idag:)20130314_124721 20130314_124630 20130314_124600Chariotvagnen som kommer att bli min bästa vän

20130314_130336

Medvinden på Storsjön, en härlig del av Vinterstaden Östersund

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.