Skogslöpning med backintervaller

Vaknade med jordens träningsvärk i morse, i hela axelpartiet, i magen, i bröstet och i ”latsen”. Jäkla bra övningar, toes to bar och wallclimb, dessa ska jag bli bra på:).

Vi hade tänkt åka till mina föräldrars stuga idag men då vi var lite osäkra på vädret så hoppade vi över det och hamnade på Valbo köpcentrum istället. Vi var på Ikea och Stadium. På Ikea blev det endast några småsaker. På Stadium köpte jag lite nya träningskläder, två löpartröjor samt ett par 3/4 tights. Kläderna hade märket Soc, ett märke som jag gillar då deras kläder är snygga, sitter bra och inte är speciellt dyra.  Jag betalade 650 kr för dessa tre plagg.

Dagens träning bestod av lite skogslöpning och spontana backintervaller. Jag utgick från mina föräldrars hus och sprang ca 300 meter asfalt innan det bar av ut i skogen. Första kilometern gick längs en stig i skogen, härligt. Det blev lite trixigt över stock och sten men det är bara härligt och kräver lite koncentration. Sedan kom jag ut i elljusspåret i Stensätra. Jag bestämde mig för att vara spontan. Jag valde 2,5 km spåret och bestämde mig för att trycka på i alla backar och dessutom ta dem två gånger om. Det blev lite olika långa backintervaller, ibland blev det två uppförsbackar och ibland blev det uppför och sedan nedför och detta gånger två. Jag försökte tänka på att springa tekniskt riktigt både uppför och nedför och satsade på att släppa på utför. Efter att ha sprungit 2,5 km spåret tog jag ett varv på 800 metersvarvet och avslutade med en lång intervall på 400 meter i sluttande uppför. Jag klev sedan på stigen hem och jag landade på ca 6,3 km. Jag brukar alltid vilja stanna på en jämn siffra,    t ex 6,5 km men idag kände kände jag mig lite crazy och stannade när jag var hemma istället:) Vädret var underbart, det var härligt att springa i skogen, det var ett bra tag sedan. Jag sprang det jag kände för, löpning när den är som bäst helt enkelt:)

Efter en dusch väntar Eurovision song contest, vi får se om jag orkar hålla mig vaken!

20130518_21070520130518_21024820130518_193634

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.