Skidpremiär

Vi har varit i vår fjällstuga i Storhogna i helgen. Efter en väldigt intensiv vecka då både maken och jag jobbat mycket och om vartannat så var det perfekt med en familjehelg i stugan. Vi åkte dit relativt sent i fredags kväll då vi först var på Jamtli julmarknad men det är ändå skönt att vara på plats när man vaknar på lördag morgon. För första gången i år så var längdskidorna med, ja för min del var det turskidorna. Igår lördag blåste det så mycket att det inte var lönt att ge sig ut men idag var det minusgrader och soligt ute så direkt efter frukost gav vi oss av. För oss alla var det skidpremiär för säsongen, även Lilleman var med och åkte. Han åkte så långt han ville vilket var ca 500 meter och innan vi stannande och fikade lite. Sedan fick han hoppa i vår älskade Chariotvagn så att föräldrarna fick åka lite.

Maken skejtade iväg och jag turade på med vagnen. För maken blev det ca 10 km och för min del 5,5 km. Spåren var inte av bästa kvalité men det fungerade. De första kilometerna går uppför och sedan är det lite platt innan det bär av utför. Att välja turskidorna som är vallningsfria var ett bra val av mig i mitt rådande tillstånd med ca 6,5 vecks kvar till beräknad förlossning. Bitvis var pulsen hög men jag hade inte bråttom utan tog det i min egen takt. Känslan av att komma ut i fint väder och svettas var obeskrivlig:) Jag mår verkligen som bäst då jag rör på mig nuförtiden. Då tänker jag inte på att magen är i vägen eller att jag är stel i ryggen utan då bara är jag i ögonblicket och njuter:)

Det blev med andra ord ett bra träningspass för min del och en härlig längdpremiär:) I övrigt så har vi myst på i stugan med brasa, Vinterstudion, legobygge och julskinka. Ja, ett träningspass med kroppen som belastning i lördagskväll blev det också. Jag har sagt det förut och jag säger det igen, det här med att köpa fjällstuga kanske har varit vårt bästa beslut någonsin:)20151206_10233720151206_10491820151206_12185620151206_151243

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.