Sista veckan

Den här veckan är det sista veckan för många saker som jag håller på med. Igår var det sista passet X-fit för den här terminen. Jag kände att jag ville göra en riktigt jobbig avslutning:) Passet blev enligt följande. Efter uppvärmningen så skulle deltagarna ta sig igenom:

50 burpess
50 push press
50 liggande fällkniv
50 Sumo deadlift high pull med stång
50 doubles unders alt 300 singelhopp (hopprep)
50 utfall med vikt på raka armar
50 svingar med kettlebell
50 mountain climb’s
25 turkish get ups

Det var några som precis hann med allt, det var tufft och svettigt. Precis som jag vill ha det:) Vad som händer med X-ft framöver är oklart. Det jag vet är att det blir någon form av crossfitinspirerad träning på Sportsgym till hösten men jag vet inte vad det kommer att heta. Sportsgym drar ju även igång med Les Mills GRIT som också är korta högintensiva pass. Den som lever få se:) Jag har gillar att instruera i den här sortens träning…. där man får peppa och pusha deltagarna. Jag kommer att instruera vidare på Sportsgym i höst, frågan är bara i vad? Jag ska ju gå en utbildning och bli instruktör i crossfit i sommar så det blir ju något som har med det att göra i alla fall:)

När all utrustning var tillbaka på sin plats drog jag ut på en snabb löprunda. Kort och effektivt var verkar min melodi just nu då tiden är knapp. Alla crossfitpass är korta och intensiva och så även mina löppass nuförtiden. Det gäller att ta chansen när tillfället ges:) Jag värmde i 15 min inkl löpskolningsövningar och stegringslopp. Därefter så körde jag 8 st 30 sek intervaller i backe. Vila mellan intervallerna var joggen nedför backen. Nedvarvning i 5 min. Total tid 30 min och jag hann precis tillbaka till det var dags för löpkurs. Jobbigt men skönt kan jag sammanfatta det hela.

Kvällens löpkurs bestod av uppvärmning, trappträning (bra övning för att öva på en bra löpteknik, dvs springa uppför en trapp.), några löpskolningsövningar, repetition av löpteknik utför och uppför. Dagens löppass var 15 sekunders intervaller med 15 sek vila mellan varje intervall. Är man otränad bör man börja med ca 4 min totalt och är man tränad kan man köra ca 10 min. Jag avslöjar inte hur länge vi höll på men deltagarna slet på bra. En tjej sa till och med att det var första gången i livet som hon fick mjölksyra:) Passet avslutades med att jag visade några övningar med pilatesboll som är bra för löpare inne på gymmet. Ett sätta att utmana kroppen lite mera när man t ex klarar av att köra plankan ett bra tag eller känner att utfallen skulle behöva bli lite mer avancerade. Nu är det bara en gång kvar och det är på torsdag så även löpkursen tar slut den här veckan.

Ikväll ska jag iväg på det sista passet av On ramp på Crossfit Östersund. Även den tar slut den här veckan. Mycket sista passet nu:) Sen blir det nästan lite semester, från instruerandet i alla fall. Mina online kunder har jag ju kvar samt att jag är ju faktiskt föräldraledig så då kanske man inte ska kalla det för semester:)

Nu ska jag iväg och kolla på hus, IGEN! Vi hörs:)   IMG_9932

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.