Sista riktiga löpturen för i år

Igår tog jag beslutet att gårdagens löptur var den sista riktiga löpturen för ett bra tag framöver. Det känns inte ok i kroppen att springa vidare nu så det är bara att lyssna på kroppen och gilla läget. Hur tråkigt jag än tycker att det är. Löpning är verkligen min favorit bland alla träningsformer och det kommer att kännas tomt men jag ska fokusera på andra konditionsformer såsom cykling/spinning och promenader.

När jag var gravid förra gången fungerade det bra att springa ända fram till kring vecka 28-30. Jag kände tidigt att det inte skulle fungera lika bra den här gången. Trycket mot bäckenbotten och spänningar i magen säger mig att det är dags att lägga löpningen på hyllan ett tag framöver. Jag fick även mindre känningar i bäckenet efter min förra löptur så nu är det bara att lyssna på kroppen och vara tacksam för att det fungerade fram tills nu. Den generella rekommendationen är att sluta springa i vecka 20 och jag ligger någon vecka över det nu.

Jag kommer dock att fortsätta hålla några löppass till för Beaktiv plus att jag har två löpkurser som jag ska genomföra men det känns helt lugnt. Det är den längre sammanhållande löpningen som inte funkar för mig, kortare sträckor går bra.

Jag förstod att det skulle bli min sista riktiga löptur igår så jag ville verkligen att det skulle bli ett bra minne och något att längta efter till våren. Det blev en löptur på fjället i Storhogna då vi har spenderat helgen i vår fjällstuga. Maken släppte av mig på ett ställe och sedan fortsatte han och Lilleman och parkerade bilen en bit bort. Vi möttes en stund senare på fjället för en riktig gofika. Svenska fjällen på hösten är verkligen något alldeles extra och det blev precis så bra som jag hoppats på (även om jag behövde varva löpningen med gång).

Nu blir det löpuppehåll fram till någon gång i april har jag bestämt. Jag ska verkligen smyga igång försiktigt efter den här graviditeten så att bestämma det redan nu känns bra. Annars skulle jag bara vilja springa tidigare, den som längtar efter något gott… 20150913_10190220150913_11363320150913_104828Det här med att köpa fjällstuga kan ha varit ett av våra bästa beslut någonsin, det känns så sjukt lyxigt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.