Sammanfattning löpcoach steg 2

Igår var sista dagen på löpcoachutbildningen som arrangerades av Running Sweden i samarbete med PT-school. Dagen innehöll spänstträning, hur man kan integrera testresultat i träningsupplägg, bikomekanik, skadelära samt stabiliseringsträning (praktik). Ännu en lång dag, vi höll på från klockan 08:00 till klockan 17:00.
föreläsningOm jag då ska sammafatta helgen och kursen så skulle jag vilja säga att jag överlag är väldigt nöjd. Kompetensen på de som har föreläst samt hållit i de praktiska momenten har varit otroligt hög, det märks att de kan sin sak och brinner för den. Vi hade bland annat en sjukgymnast, David Felhandler, som föreläste, han var grym. Det jag hade önskat lite mera av var analys av löpteknik. Jag kände att jag redan hade koll på det mesta som de gick igenom (vilket dock kan vara positivt på ett sätt), men jag hade velat lära mig mera om just det:) I övrigt så hade jag önskat lite mer struktur på någon enstaka föreläsning samt att jag tyckte att det var tråkigt att det blev stressigt på slutet under styrkedelen. Det blev precis samma sak på steg 1 utbildningen. Men som sagt överlag är jag väldigt nöjd:)

Det är alltid intressant att vara på sådana här kurser, man träffar alltid en massa människor av olika slag. På steg 1 utbildningen tyckte jag att det var otroligt intressant att många av deltagarna på ett eller annat sätt kände att de var tvungna att hävda sig. Många bar tröjor från Ironman, ö till ö och Stockholm Marathon, de ville helt enkelt visa vad de har gjort i tävlingsväg (min tolkning). På helgens utbildningen var det människor av det lite mer ödmjuka slaget, före detta landslagsmänniskor, några ultralöpare, triatleter och ett gäng egna företagare. Jag satt bland annat bredvid en tjej som gjort en Ironman , jag blev lite inspirerad kan jag säga:)

Gemensamt för alla dessa människor är att de vill lära sig mera om löpning och mötet med dessa människor var givande på många olika sätt. Dels genom kunskaps- och erfarenhetsytbyte men även genom att många var egna eller blivande egna företagare. Vi kunde peppa och komma med idéer till varandra. Jag och Malin, hon som jag parades ihop med första degen, funderade till och med på att nyttja varandra som coacher:)

Nu är jag hemma igen och sitter och funderar på vad jag ska göra med all inspiration och allt som jag har lärt mig under helgen:)plyo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.