Saker som får mig att må bra

Helgen som var spenderade jag i vår fjällstuga i Storhogna/Klövsjö. Vi åkte dit i fredags kväll och stannade till söndag eftermiddag. Vi åt middag längs vägen dit i fredags så när vi kom fram och fått varmt i stugan kunde vi sitta ned och bara mysa med brasan sprakandes i kaminen. Jag hade fullt upp på dagen på fredagen då jag var hemma med båda barnen och samtidigt försökte packa ihop allt inför stugvistelsen, inhandla några saker samt ta hand om en inte helt nöjd 4 veckors bebis. Därför var det extra skönt att sitta ned i soffan på fredag kväll och veta att helgen endast innehöll exakt det vi ville att den skulle innehålla.

Det blev en relativt tidig sänggång och efter en helt ok natt vaknade jag vid 7:30-tiden. Det blev en lång frukost med familjen innan vi packade ihop oss för att ta en skidtur på fjället. Det var plusgrader och blåste en del men vi gav oss ändå ut envisa som vi är. Vi hade för avsikt att skida från Storhogna till Samevistet för att äta en våffla. Yngste sonen på 3 år började med att skida och när han blev less fick han hoppa in i Chariot-vagnen tillsammans med yngste sonen. Väl uppe på fjället blåste det som sagt en del. Då var jag extra glad över vår Chariotvagn som man kan stänga in barnen i. Vi tog det lugnt längs vägen och mötte både ett hundratal renar och några hundspannar. Andra människor på skidor var det ont om:)20160206_10313920160206_120641

Väl framme vid Samevistet fick yngsta sonen sova vidare i vagnen. Han sov för övrig hela turen och vaknade inte fören vi var tillbaka stugan igen. Jag, maken och äldsta sonen åt våfflor och mös en stund innan vi skidade tillbaka igen. Trots att det var blåsigt och dålig sikt så var det en härlig tur. Våfflan smakade extra gott efter att ha varit ute i blåsten och ibland kan det kännas extra bra när man varit ute i lite kärvare väder. Kring 13:30 var vi tillbaka i stugan igen och hann med att se slutet på herrarnas 5 mil i Holmenkollen. 20160206_11160620160206_113222

Att sova på helgen är så lyxigt tycker jag och i lördags tog jag en två timmar lång tupplur tillsammans med yngste sonen. När jag har tid och möjlighet till att sova på dagen så känner jag att jag har prioriterat tiden bra. Jag har en förmåga att vilja göra allting på en gång och och vilja vara med på allt vilket leder till att jag oftast har ett späckat schema. De dagar då jag sover på dagen känns därför extra bra och lyxigt. 20160206_123055

Resten av lördagen spenderades i stugan med pussel och sagor innan den avslutades i soffan framför Melodifestivalen.

På söndag morgon fick jag sovmorgon då maken gick upp med äldste sonen och yngste sonen sov ända till 8:30. Efter frukost åkte maken iväg med äldste sonen och åkte slalom och jag var kvar i stugan med yngste sonen och fixade lite. Att strosa omkring hemma och plocka är också något som jag njuter av, när tid finnes. Även på söndagen blev det Vinterstudion i form av damernas 3 mil innan vi packade ihop och åkte mot Östersund. Hemma på kvällen blev det ett styrkepass innan dagen avslutades med ett avsnitt av en serie som vi följer.

Helgen innehöll allt som får mig att må bra. Tid med familjen, fjällhäng, mycket sömn, träning, allmänt fix och tid att sitta ned och bara vara. Det var en grym helg som gav mig mycket energi och jag känner mig utvilad och redo för en ny vecka! Vår fjällstuga har verkligen blivit den frizon som jag så gärna ville att den skulle vara, ett ställe att åka till och bara vara. Något som vi alla behöver med jämna mellanrum.

Hur ser din perfekta helg ut? Vad för dig att må bra?20160206_123100

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.