Ren och skär lycka

Igår var det fantastiskt fint väder här i Östersund, ca 10 minusgrader och strålande sol. Vi packade in hela familjen i bilen och drog till Spikbodarna för att åka skidor. Mitt första skidpass efter graviditeten och nu tänker ni säkert ”skulle inte hon ta det lugnt med träningen den här gången”. Jo precis så tänker jag. Skidpasset igår var inget direkt träningspass utan mer en lugn tur på skidor. Jag måste dock erkänna att det är svårt att ta det lugnt då kroppen känns så fantastiskt bra. Jag valde mina turskidor och jag undvek att staka då man ska vara lite försiktig med den rörelsen i bålen efter ett kejsarsnitt. Totalt blev det 5 ljuvliga kilometer. Måste säga att det kändes bättre än förväntat i snittet och resten av kroppen. Jag försökte hela tiden aktivera de inre magmusklerna och ha kontakt med bäckenbotten. För mig var det ren och skär lycka att åka skidor och det blev återigen otroligt uppenbart för mig hur bra jag mår när jag rör på mig även om det inte är på någon hög intensitet. När jag får göra det tillsammans med min familj, utomhus och i strålande fint väder, ja då blir inte livet bättre:) Spåren var inte dragna efter lördagens snöfall men vad gjorde det…

Äldsta sonen på 3 år imponerade stort då han åkte 2,5 km skidor helt själv. Jag tycker att det är otroligt viktigt att vi uppmuntrar våra barn till fysisk aktivitet och tar med dem på våra egna aktiviteter. Även yngsta sonen var med, dock i vagnen då 2,5 vecka kanske är lite väl tidigt att börja åka skidor:) Jag ser fram emot en vår med fler fina skidturer:)20160124_11035720160124_11564520160124_11153720160124_110412

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.