PT löpteknik och säsongsavslutning med TNT

Igår kväll hade jag en ny kund inbokad för en timmes personlig träning med fokus på löpteknik. Jag började passet med att filma hennes löpsteg, hon fick dock inte se filmen fören i slutet av passet då jag återigen filmade hennes löpsteg. Bara efter en timmes teknikträning så såg vi stor skillnad, från ett löpsteg där hon sprang ganska mycket med underbenen och lite sittande till ett löpsteg där hon sprang med högre knän, stoltare hållning och landade längre fram på foten. Hon upplevde själv att det kändes lättare att springa när timmen var slut, att förbättra sin löpteknik gör verkligen skillnad för känslan i kroppen. Nu har hon fått lite hemläxa tills vi ses nästa gång. Jag kommer att maila henne filmerna så att hon ska kunna ha dem som pedagogiskt instrument under tiden.

Direkt efter PT-passet stack jag iväg till Frösön för säsongsavslutning med TNT. Vi hade bestämt oss för att byta plats så vi samlades uppe vid utsiktstornet på Frösön istället för ÖSK som vi brukar. det är otroligt vacker utsikt där uppe. Jag var ansvarig för den tuffa gruppen under dagens fartlekspass. Vi värmde upp och gick sedan igenom några rörlighetsövningar innan vi satte igång huvudpasset. Deltagarna fick springa 2×10 min med 3 minuters vila mellan blocken. Halva sträcken var lättsprungen på eljusspår och den andra halvan var både mer tekniskt och fysiskt krävande. Passet avslutades med ett styrke/spänstpass för benen.

Min ledarkollega hade bakat nyttiga godsaker som vi fikade av efteråt. De var hur goda som helst och det var trevligt att avsluta med lite fika tillsammans:) tntIMG_4232[1]IMG_4220[1]IMG_4231[1]IMG_4221[1]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.