Prioriteringar och ett grymt pass

Jag har under hösten vikarierat på ett nytt jobb vilket har lett till lite mer ansvar för mig rent jobbmässigt. Jag har valt att lägga ganska mycket energi på det jobbet samt att vi under de senaste veckorna har renoverat här hemma. Jag har valt att prioritera jobbet högt under en period, till och med högre än min egen träning bitvis. Det har förvånat mig, jag som brukar prioritera min egen träning otroligt högt i min vardag.

Jag är av den åsikten att man är chef över sin egen tid, man prioriterar vad man vill göra med sin tid. Det finns inte att man inte hinner träna, utan man har helt enkelt prioriterat annat om man inte tar sig tid att träna (om man nu vill träna). Man kan inte skylla på att man inte hinner. Man kan dock inte göra allt till 100 % hela tiden, man måste prioritera och välja vad man ska lägga sin tid på. Dygnet har trots allt bara 24 timmar.

För mig finns dock alltid träningen med mig så nu har mitt nya jobb inte inneburit att jag inte tränat. Jag har tränat 3-4 pass i veckan hela hösten men för att vara mig så är det inte så mycket som jag brukar. Det är en prioritering som jag själv har gjort. Jag har dock anpassat träningen, tränat innan jobbet, tränat hemma, sprungit med barnvagn. Kanske inte det jag alltid helst velat men jag har anpassat mig efter min rådande situation för att få till träningen.

Vad vill jag säga med detta då? Jo,
1. Vill du träna, prioritera det!
2. Om du inte tränar så mycket som du vill, ändra dina prioriteringar. Det är ingen idé att gå och vara missnöjd, det är du som bestämmer över dig själv!
3. Anpassa träningen efter just dina förutsättningar t ex om barnen sover. Kan du inte komma iväg till gymmet, kör ett styrkepass hemma med egen kroppsvikt eller om du har något redskap hemma som du kan använda. Spring på lunchen. Gör det bästa av situationen istället för att misströsta för det du inte kan få.

Idag prioriterade jag träningen högt och genomförde att grymt crossfitinspirerat träningspass, vilket var helt underbart. Det kommer att kännas imorgon:)

Hur prioriterar du i livet?20141018_102727

1 svar på ”Prioriteringar och ett grymt pass

  1. Håller med till fullo. Det är ett evigt pusslande, men är såklart värt det i slutänden 🙂 Jag kan ju tack och lov transportspringa många kilometer i veckan. Det ”räddar” min träning. Nu i helgen är jag ensam med barnet. Vi drar nog ut på en eller flera löpturer med barnvagn och lektränar på lekplatsen 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.