Platåleden i Ottsjö

Jag och grannen har länge pratat om att vi skulle åka till Ottsjö och ta en tur på fjället. Nu töar det i en rasande fart här i Jämtland så det började således bli bråttom. Väderprognosen för idag såg helt ok ut. Vi packade bilen full med barn, saker och hund och drog västerut. Om vädret såg bra ut tänkte vi ta en tur på fjället kring Ottsjö och om det såg mindre bra ut tänkte vi åka vidare till Åre och en träna på Sportsgym i Åre.

Vädret var dock på vår sida, blå himmel, sol och varmt. Jag velade av och till om hunden skulle få följa med. Dels är hon gammal och börjar bli klen i höfterna och dels var snön ganska mjuk och jag var rädd att hon skulle trampa igenom. Jag valde dock att chansa. Fel val, efter några hundra meter insåg jag att hon skulle få det för jobbigt och jag vände och åkte tillbaka med henne till bilen. Grannen drog då vidare med Lilleman i vagnen och jag skulle sedan åka ikapp dem. Jag hade valt skateskidorna då jag insåg att jag inte skulle ha något fäste med de klassiska skidorna och då kunde jag i alla fall ha lite kortare skidor med bättre glid när jag skulle ta mig upp på fjället. Efter att ha lämnat hunden satte jag uppför fjället, nästintill maxpuls då jag drog iväg alldeles för fort. När jag väl var uppe på fjället kände jag mig som att jag hade klättrat uppför backen i Tour de ski:)

Fjället var fint men underlaget var för poröst för vanliga skidor. Grannen invigde sina turskidor och det fungerade bättre. Stavar med stora trugor hade också varit att önska. Grannen som hade bra fäste fick således dra Lilleman hela vägen runt, skönt för mig:) Vi skidade ca en timme och sedan stannade vi vid ett vindskydd och fikade. Då blåste det upp och molnen drog in. Vi stannade i vindskyddet en stund och min kära son han fick ligga naken på fjället då han valde att göra både det ena och det andra i blöjan så vi var tvungna att byta alla kläder. Han verkade dock inte så brydd, han skrattade när han låg med rumpan bar. Han är kärv han och endast 3 månader gammal. Det måste han ha från fädernet.

Vägen ned från fjället passade mig bättre som inte hade något fäste. Bara att glida med. Trots halvtaskigt före så var det en trevlig tur. På vägen hem gjorde vi det obligatoriska stoppet på Lundhags i Järpen. Vi gjorde dock inga inköp utan vi spanade bara. Deras utförsäljning börjar ju den 30 april:)

Tack grannen för en trevlig dag! Imorgon väntar mina första intervaller sedan graviditeten:)
20130416_11172320130416_13062220130416_134600

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.