Plankan med rotation vid Blanktjärn

I morse när det var dags att stiga upp kände jag mig mer död än levande. Jag somnade kring midnatt igår och efter endast en timme så vaknade Lilleman och höll mig sedan vaken i två timmar. Fyra timmar senare tyckte han att det var dags att stiga upp:( Det slår ju aldrig fel. De få gånger som jag är uppe extra länge, vilket jag var igår då vi hade mexikansk afton, så sover inte Lilleman särskilt bra….

Vi hade bestämt oss för att ta en fjälltur idag och det höll vi fast vid även om vi var trötta, både jag och maken. Vi åkte till Vålådalen och gick en runda som heter Blanktjärnsrundan, den är 11 km lång. Maken hade Lilleman på ryggen i en bärstol. Solen strålade och livet lekte. Det var bara att passa på att njuta. När vi kom fram till Blanktjärn så tog vi en lång paus. Jag tror att vi var där i två timmar och bara njöt i solskenet. Där fotades även dagens bålövning som är plankan med rotation.

Utgångsläge: Stå på händer och fötter. Spänn magen/bålen och håll kroppen rak som en planka.
Genomförande: Rotera upp en ena armen så att den står rakt upp i luften. Följ med, med blicken och titta upp på handen. Behåll båda fötterna i marken och fortsätt spänna magen/bålen.IMG_1262IMG_1263

Veckans sista träningspass skulle ha varit ett lätt distanspass. Dagens fjälltur fick dock agera träningspass istället, det var ju också lågintensivt samt att kroppen behövde lite själslig och fysisk återhämtning. Jag var som sagt ganska trött samt att benen har känts lite sega på senare tid men mer om det imorgon. Det blev en heldag på fjället. Vi stressade inte och vi kom hem strax innan halv åtta.

Jag måste få tipsa om Blanktjärnsrundan. Den kändes som en grym löprunda för den som vill ha en lagom lång löprunda i fjällen. Bra stig, inte så jättemycket sten och lagom kuperat. Jag kommer definitivt att springa den någon gång!
20130825_16485520130825_164231

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.