Paddelträning i Mångeln

Dagens träningspass blev paddling. Ca 50 meter från vår stuga finns en sjö som heter Mångeln. Perfekt att bara bära dit kajaken och sedan paddla iväg. Sjön är inte stor, ca 2 km lång på längden om man mäter mitt i. Vår, makens och min, plan idag var att paddla runt sjön och hålla oss nära kanten för att få ut så mycket sträcka som möjligt. Jag paddlar fortfarande ganska lugnt och fokuserar på tekniken då jag är en ovan paddlare. Idag tyckte jag att det gick extra segt och det kändes inte bra alls. Inte fören maken påtalade att jag hade vingpaddeln åt fel håll, efter att jag vänt på den gick det lite lättare:)

En stund senare kände jag hur jag hittade flytet och det kändes lätt att paddla. Jag brukar bli trött i axlarna och i breda ryggmuskeln trots att jag verkligen försöker fokusera på att nyttja bålen mycket. Det är ju i och för sig en vanesak också, att vänja musklerna vid rörelsen och skapa uthållighet i just de musklerna. Det är väl bara att nöta på antar men jag är en sån person som gärna vill kunna allt på en gång:) Jag har inte paddlat så mycket i mitt liv och inte på många många år. Nu har jag dock bestämt mig för att lära mig!

Vi avslutade vår paddling med en del balansövningar samt att vi övade kamraträddning dvs hur man hjälper varandra upp kajaken om man trillat i vattnet. Finns det någon som har några paddlingstips till mig? Något speciellt jag ska tänka på?IMG_4592[1]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.