På gymmet igen…

Idag visade sig Östersund från sin bästa sida. Blå himmel, strålande sol och fullt med folk på Storsjön. Dagar som dessa vill jag spendera på längskidor eller genom att springa långpass. Inget av det får jag göra:( Maken tog dock ett långpass på skidor på isen och jag och Lilleman tog en promenad. Det var i och för sig skönt att promenera men jag vill ju så mycket mer….. Det blir ju inte bättre väder!2014-02-08 13.02.08

Senare på eftermiddagen tog jag mig iväg till gymmet, ännu en gång. Det var nog fjärde gången den här veckan tror jag och det är inte likt mig att vara på gymmet såhär ofta. Idag blev det samtliga 10 övningar som jag fått av naprapaten samt ett gäng övningar för bålen. Jag försöker tänka positivt och göra det bästa av situationen men idag misströstade jag lite grann. Just nu känner jag inte att det blir bättre, snarare att det känns sämre faktiskt. Jag gör som  jag är tillsagd, jag springer inte, jag cyklar inte, jag kör mina rehabövningar för att stärka rumpan och till viss del även benen men just nu känner jag ingen framgång. Jag funderar på att vila benen helt en vecka och bara göra de övningar som engagerar rumpan och dess stabilitet för att utvärdera och se vad som händer. Imorgon tänkte jag simma och se hur det går. Jag får ju testa att göra olika saker och sedan utvärdera hur det känns. Bara jag gör det en kort stund för att känna efter. Skidåkning gick ju inte fick jag lära mig förra helgen!

Be calm in the storm, det är något som jag inte är särskilt bra på. Jag vill att allt ska hända fort, här och nu. Så det här är en mental prövning för mig…. att sitta lugnt i båten och vänta…. Min man sa idag att han också  längtar tills jag kan träna för fullt igen. Det säger nog en del om hur viktig träningen är för mitt humör och mitt välbefinnande:)IMG_2854

 

2 svar på ”På gymmet igen…

  1. Svar:
    Sämst!!!
    Har till och från haft lite ont i ett knä, men sen tis fg vecka mer ont och lite svullen. Har anpassat träningen och undvikit hopp o dyl… Men igår var det kört!! Jättesvullen, jätteont…. Hc dr (dock en av de sämsta nånsin!!) säger ”vila 2 veckor, gå inte ens mer än 100 meter”…
    Glöm det!! Ok att vila tills svullnaden o värken lagt sig… Men 2 v utan att ens få gå!! Då blir jag galen!!
    Kämpa på!!! Vi får inte ge upp!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.