On ramp

Idag började jag en on ramp-kurs hos Crossfit Östersund. Det är som en slags introduktionsutbildning till Crossfit kan man säga. Jag har tränat en del Crossfit på egen hand men endast varit med på tre riktiga Crossfitpass på en så kallad Crossfit box. Anledningen till att jag har valt att gå denna kurs är att jag vill få hjälp med att slipa lite på teknikerna inför den stundade instruktörsbildningen som jag ska gå i sommar. Jag hoppas samtidigt på att få lite bra träning på köpet.

Idag pratades det lite grann om vad crossfit, en blandning av styrkelyft och gymnastik där man har plockat godbitarna från båda sporterna. Självklart påtalas alla positiva effekter av crossfit, det jag inte tycker om är när man får annan styrketräning att låta som om den är helt värdelös och endast ett tidsfördriv…. Efter uppvärmningen och lite rörlighetsträning gick vi igenom hur man gör knäböj och armhävningar inom crossfit. Skillnaden är att i en benböj ska man gå ned så att höften befinner sig under knäleden istället fört att stanna vid 90 grader i knäleden som man annars rekommenderar. En armhävning ska göras med ett smalare grepp, typ axelbrett, samt att de rekommenderade att man ska göra en armhävning med släpp. Med släpp innebär att man går hela vägen ned och lägger bröstet i golvet och sedan lättar man händerna från golvet innan man går upp igen. Man menar på att man jobbar med stora hela rörelser. Den tredje och sista övningen var ringrodd.

Vi genomförde ett kort träningspass. Följande skulle genomföras på tid. 15-12-9 av knäböj, armhävning och ringdips. Vi skulle starta och avsluta med 200 meter löpning. För mig tog det 4:13 min att genomföra detta. Mitt livs kortaste träningspass. Vi skulle memorera tiden så jag antar att vi kommer att köra samma pass på det sista kurstillfället för att påvisa vilken utveckling man har fått på kort tid. Passet var kort och lagom intensivt. Totalt var kurstillfället 60 min. Det avslutades med rörlighetsträning vilket är superbra för mig. Imorgon kl 20:30är det dags igen.

Vi har varit hos mina svärföräldrar sedan igår och efter passet åkte jag tillbaka dit. Jag hade med mig min pilatesboll så jag körde fyra övningar för bålen innan jag gjorde kväller:)

Nu är det god natt!
IMG_9794

1 svar på ”On ramp

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.