Olika sorts målsättningar

Som jag skrev igår så håller jag på att ta fram målsättningar för 2015. I slutet av 2013 skrev jag om SMARTA målsättningar. Det innebär att målet är specifikt, mätbart, attraktivt, realistiskt, tidsbestämt och accepterat. Att formulera mål på det sättet kan hjälpa en att ta fram bra målsättningar.

Målsättningar kan ju även vara känslomässiga dvs att man vill uppleva en viss känsla när man gör något. T ex kanske man vill känna att man kan springa 10 km utan att få ont i kroppen eller utan att man tycker att det är jobbigt. Man kan även ha ett genomförandemål. Det innebär att man vill genomföra tex en tävling utan krav på vare sig tid eller annan prestation.

Mina målsättningar inför 2015 kommer att vara en blandning av olika typer av målsättningar, några prestationsmål (enligt SMART-metoden) och några genomförandemål. Jag tycker att det är bra att blanda, man kan inte satsa 100 % på allt!

Vilken sorts målsättningar har du?Armhavning

3 svar på ”Olika sorts målsättningar

  1. Hej, gillar din hemsida. Har du lust att kolla in min på http://www.springamera.com och komma med feed.back? Om du vill? Den är inte helt klar än så har du synpunkter så kom gärna med det. Du kan slänga iväg ett mail istället om du vill. Skulle vara kul att ha kontakt med en annan löpcoach som kör eget!

    mvh Jenny

  2. Pingback: Träningsupplägg och periodisering av träning | Träna med Glädje

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.