Ojämna tusingar och sista bålövningarna

Dagens löppass bestod av tusenmetersintervaller eller så kallade tusingar. Jag värmde upp ca 2,5 km innan det bar av på den första intervallen. Den gick otroligt lätt och landade på 4:18. Den andra gick otroligt segt och landade på 4:34 och där har vi spannet. Ena stunden gick det lätt och nästa tungt. Jag genomförde mina sju planerade intervaller i alla fall och jag är halvnöjd med resultatet. Jag hade hoppats och velat ligga på 4:20-fart. Nu tror jag att snittet är ca 5 sek för långsamt per kilometer. På 10 km blir det 50 sekunder. Jag tror att jag ligger på gränsen till att klara mitt mål på milen… men jag jobbar vidare för jag måste ju försöka.

Idag är det 30 dagar sedan jag började lägga ut bålövningar. Jag har två kvar och de kommer här, turkish get up och en variant av sneda crunches.

Turkish get up
Utgångsläge:
Stå axelbrett med en kettlebell på rak arm. Ha blicken mot kettlebellen och stå med stark bål.
Genomförande: Ta ett steg bakåt med vänster ben om du har kettlebellen i höger hand som jag har på bilden. Sjunk ned så att knät på det bakre benet nuddar i golvet. Sätt sedan i vänster hand i golvet och för fram vänster ben så att det hamnar framför dig. Lägg dig sedan ned på rygg. Ha blicken på rak arm hela tiden och ha blicken på kettlebellen. Ta dig sedan upp på motsatt sätt. Gör sedan samma sak med kettlebellen i andra handen

En övning där nästan hela kroppen får jobba:)
IMG_1636 IMG_1637 IMG_1638 IMG_1639

Sneda crunches
Utgångsläge:
Ligg på rygg med benen i luften, ca 90 grader i knäleden. Fingrarna nuddar lätt vid tinningen. Hakan dras in mot bröstet och svanken pressas mot golvet. Axlarna är lite lättade från golvet.
Genomförande: Låt höger armbåge möta vänster knä mitt över kroppen samtidigt som höger ben rätas ut och går mot golvet. Återgå till ursprungsläget och gör samma sak med motsatt arm/ben. IMG_1644IMG_1643

Det var 30 bålövningar på 30 dagar det:) Har ni haft någon favorit? Har ni lärt er några nya? Finns det någon som vi borde lägga till?

3 svar på ”Ojämna tusingar och sista bålövningarna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.