Ofrivilligt träningsuppehåll

De senaste veckornas träning har inte alls blivit som jag tänkt mig. Jag hade ju tänkt att trappa upp träningen lite grann. Förkylningskänningar har kommit och gått från en dag till en annan. Vissa dagar känner jag ingenting och andra dagar känns det som att en förkylning har brutit ut. Dagen efter kan det vara borta igen. Det låter ju nästan som att jag inbillar mig men det är verkligen så jag har upplevt det. Jag har testat och kört lätta styrkepass vissa dagar och det har känns ok men konditionsträningen har verkligen fått vänta på sig. Jag som var så laddad för att köra på lite…. förra veckan blev det ett styrkepass och inget konditionspass förutom lätta promenader. I övrigt valde jag att vila från träningen i hopp om att denna bacill eller vad det nu är som gäckar mig ska försvinna. Det känns som att det bedrivs en inre kamp, vem ska vinna, Maria eller ”bacillen”.

Jag tror att det hela handlar om att jag måste ta lite bättre hand om mig själv just nu gällande mat och sömn. jag brukar sällan vara förkyld. Jag har haft en period av mindre sömn nu då yngsta sonen har stökat en del på natten. Det har lett till att jag har känt mig trött och sliten. Då det har varit så fint väder så har jag haft svårt att stanna inne och prioritera att sova… vad det gäller maten så tror jag att jag skulle behöva äta mer mat samt kanske tänka lite mer på vad jag stoppar i mig. Det känns som att yngsta sonen håller på att äta upp mig:) Det har lett till att jag förmodligen blivit mer mottaglig för förkylningar.

Att sova mycket har alltid varit nyckeln till att bota förkylningar för min del, med småbarn är det dock svårt att få till den sömnmängden som jag behöver. Igår kväll kände jag att jag började få ont i halsen, igen! Jag somnade sedan två timmar i bilen när vi var på väg hem från Stockholm och jag fick även sova ganska bra i natt. I morse när jag vaknade så kände jag ingenting i halsen. Återigen ett bevis på vad sömn och återhämtning kan åstadkomma.

Idag ska jag ta en promenad och se hur det känns och sedan får vi se hur veckan artar sig. Jag hoppas på att kroppen tillåter lite mer träning den här veckan. Dock ska det kännas bra i kroppen innan jag tränar. Det är ingen idé att stressa även om jag är otroligt sugen på att träna nu. Kampen fortsätter.20160311_10221920160311_101726 En kort skidtur med min treåring i det fina vädret fick det iallafall bli förra veckan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.