Nya snabba löparskor

För en vecka sedan köpte jag äntligen nya löparskor. Jag var till Gå och Löpkliniken här i Östersund för att få lite hjälp. Jag har nästan alltid, så länge jag kan minnas i alla fall, sprungit i Asics. Jag har gjort något undantag för Saucony och Nike men alltid återvänt till Asics. De senaste åren har jag valt den som heter numera heter GT 2000, en mängdträningssko med pronationsstöd då jag pronerar. Nu var jag nyfiken och öppen för andra förslag. Expediten frågade om jag var skadefri och då jag sa ja så visade hon mig Ascis DS trainer och Asics gel-Noosa Tri 8. Båda skorna är lättare än de jag har haft innan samt att de har mindre stötdämpning. Hon trodde inte att det skulle vara något problem mig för som är lätt i kroppen och skadefri att springa i dessa skorna. Jag provsprang på bandet och hon tyckte inte att min pronation utgjorde något hinder. Jag valde då Ascis gel Noosa skon som jag bland annat tyckte var sjukt snygg, eller som expediten sa, de är så fula att de blir snygga:) AS141A056-202@1.1

Hon rekommenderade dock mig att ta det lite lugnt i början och inte sticka ut på ett långpass det första jag gjorde då jag förmodligen kommer att få träningsvärk i vader och ev knän pga mindre dämpning än vad jag är van vid. Mindre dämpning leder ju till att man springer mer på framfoten. Dock bra för att stärka upp muskler med mera i fot och underben.

Jag sprang i skorna för första gången i tisdags när jag rekade inför löpkursen samt under löpkursen. Igår kände jag lite grann i vaderna och idag känner jag att jag har träningsvärk högt upp på vaderna, nästan i knävecket, så det gäller nog att ta det lite piano:)

Idag jag gick Litsmilen av stapeln. Jag hade några funderingar på om jag skulle vara med då jag skulle vilja kolla vad jag kan göra för tid på milen just nu då jag inte är tränad för att springa fart. Mitt mål i år är ju att springa under 45 min så därför skulle jag vilja veta hur jag ligger till just nu. Jag kände dock att jag borde prioritera familjen samt att min man borde få chans att dra iväg på något som hann vill göra. Jag har sjukt mycket för mig just nu med egen träning, företaget, löpkursen, Crossfit-utbildning med mera så nu var det hans tur. Så det blev inget lopp för min del. Jag har även prioriterat bort Vårruset av samma skäl (det ångrar jag dock nu…). Jag hoppade även över Spring en mil vinn en bil och Andersön runt av samma skäl. Känns tråkigt för jag är sugen på att springa någon tävling men man kan ju inte få allt….. och nu måste jag fokusera på Lilleman, familjen, egen träning och företaget. Det räcker gott och väl det med:)

Så därför får jag skapa mitt eget lopp för att se hur jag ligger till på milen. På lördag ska jag maxa milen, maken ska springa med och coacha. Efter det ska jag lägga upp en plan för att nå mitt mål, milen under 45 min, till hösten.

Ikväll tog jag och maken med oss Lilleman i Chariotvagnen. Vi tänkte att han skulle få somna för natten i vagnen och sedan skulle vi lyfta över honom i sängen när vi kom hem. Vad gör man inte för att få träna liksom:) Planen var 7 km lätt distans varav 1 km skulle gå i 5 min /km för att se hur det kändes. Jag hoppas att kunna springa under 50 min i alla fall på lördag dvs 5 min /km. Jag har dock inte tränat särskilt mycket fart sedan graviditeten så vi får se hur det går. tror att det är ett ganska högt uppsatt mål men man ska ju sikta högt har jag hört:) Farten på den km som jag ökade farten på blev 4:47 och det kändes ok så under 50 min kanske kan gå. Vi håller tummarna:) Det blev en skön runda, jag tog vagnen i några km och maken i några. Vi höll strax under 5:30 fart i snitt så det var en skön runda. Perfekt sätt att avsluta en bra dag på!

Är dock sugen på att kolla vad jag kan springa 5 km på nu också… kanske ska försöka få loss en startplats till Vårruset ändå…. Vet ni någon som har en till övers?

IMG_9901

7 svar på ”Nya snabba löparskor

 1. Efter dagens intervallpass får vi se hur det går för mig med Vårruset. Annars tror jag inte att den där systern är helt svårövertalad att ge upp sin plats….

 2. Men å va snygga skor!! Känner att mitt ”vill ha” begär vaknade till liv, men nej, nej, nej, mina blå är fina och bra dom med. Hoppas mina och dina skor möts snart 😉

  • Hej Maggi
   Zalando.se har dem, verkar dock endast vara stora storlekar just nu.
   Intersport.se har dem, dock ej i samma färger

   hmmmm hoppas att det hjälper dig lite grann iallafall:)

   // Maria

 3. Pingback: Bloggares citat om löparskor | Löparskor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.