Musslan

Igår innan det var dags för kvällsjobb passerade jag förbi gymmet. Jag tänkte att jag skulle köra igenom programmet från naprapaten. Programmet innehåller en del övningar som jag redan kör men nu ska jag verkligen fokusera på att hitta muskelkontakten. Pogrammet innehåller bland annat front böj, utfallssteg bakåt på bosöboll, draken och höftlyft. Det innehåller även en övning som heter musslan som jag tänkte att jag skulle slå ett slag för.

Lägg dig på sidan med både knän och höft i vinkel. Sätt ihop fötterna. Vinkla sedan upp det övre benet med hjälp av rumpan och fortsätt hålla ihop fötterna. Stanna innan höften börjar rotera uppåt och håll en kort stund i det övre läget. Återgå sedan till utgångspositionen. Övningen ska göras lugnt och försiktigt och då känner jag verkligen kontakten med rumpan. Perfekt övning att göra hemma då man inte behöver någon utrustning.

Bilden visar det övre läget i övningen och bilden ser ju lite komisk ut, det ser mer ut som pose:)IMG_2148

4 thoughts on “Musslan

 • januari 18, 2014 at 5:58 e m
  Permalink

  Oj va svag jag kände mig :/ intressant övning som kändes bra!

  Reply
  • januari 19, 2014 at 3:12 e m
   Permalink

   Ja, det är lite lustigt. Att en så liten övning kan kännas så:)

   Reply
 • augusti 9, 2015 at 2:01 e m
  Permalink

  Prova att rotera fram höften så att du ligger lite framåtlutad innan du sätter igång. Att det övre knät ligger 5 cm längre fram än den undre och att höften tippar över. Då blir effekten av övningen ännu bättre och mycket, mycket svårare.

  Reply
  • augusti 9, 2015 at 7:30 e m
   Permalink

   Tack för tipset, det var snällt. Jag ska prova detta☺

   Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.