Motivationsbrist och abstinens

Jag har allt som oftast inga som helst problem med att motivera mig själv till att träna. Jag sätter upp mina mål och jobbar stenhårt för att nå dem. Men som för alla andra har jag perioder då det tar emot att träna… nu är jag i en sådan! Samtidigt som jag har enorm träningsabstinens så har jag svårt att motivera mig. En konstig ekvation va:) Jag längtar efter att få åka skidor, springa långpass, springa tuffa intervaller och köra intensiv helkroppsstyrka! Jag saknar det så jag blir galen! Min drog, endorfinerna, ge mig nu! Att inte få/kunna träna som jag vill gör att jag har motivationsbrist. Jag försöker fokusera på att få till bra pass i gymmet men jag vill så mycket mer… Ok, jag ska vara glad som kan träna över huvud taget men jag är inte nöjd med det:)

Hur jag gör då för att ta mig ur denna svacka, jo jag bestämmer mig för att nu för det vara nog av självömkan, jag tar mig i kragen och gör det bästa av situationen. Jag VET at svackorna går över. Jag är dock inte van vid att vara skadad men jag ska hålla ut och komma tillbaka starkare än någonsin! Det är bara att bita ihop och bestämma mig, motivationen kommer tillbaka. Det är bara att uthärda denna tillfälliga storm, köra den träning som jag kan på bästa sätt och inte bli stressad för att veckorna rinner iväg och att mina mål för året kanske går åt pipan.

Hur gör du när du har motivationsbrist?cropped-cropped-DSC79661.jpg

                        Såhär bra mår jag när jag får träna som jag vill!

2 svar på ”Motivationsbrist och abstinens

  1. Gud vad jag känner igen mig i det du beskriver just nu!! Fredag fg vecka ville inte mitt högra knä längre… Svullet som attan och värk i hela benet!! Låg på sängen hela fg helg… Tittade ut på vårsolen och plötsligt längtade jag efter både längdskidor och löpning (inte ALLS nåt jag gärna gör) bara för att jag inte kunde göra nåt!! Häromdagen fick jag ok att cykla 30 min UTAN motstånd… Hur kul är det?? Jag vill svettas och ta i!! Kört lite rehab övningar men så sjukt omotiverade, jag behöver gruppträning, gemenskap och adrenalinkicken!!! Har träningsabstinens som heter duga!!!
    Men jag försöker tänka….
    Börja om… Göra rätt…
    Shit vad bra vi ska bli!!! :))
    Kör hårt!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.